Κόσμος

Κορονοϊός – Ιταλία: Υποχρεωτικό σούπερ πάσο εμβολιασμού για τους άνω των 60 αλλιώς lockdown

Υποχρεωτικό σούπερ πάσο εμβολιασμού για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών πρόκειται να ζητήσει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, ζητώντας τη στήριξη των κομμάτων της κυβέρνησης του, ώστε να το υιοθετήσουν.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Ιταλίας, ο Μάριο Ντράγκι θέλει να επεκτείνει το υποχρεωτικό σούπερ πάσο εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών, καθώς εκτιμάται πως θα αυξηθούν οι εμβολιασμένοι κατά 1,5 εκατομμύριο ενώ θα προστατευθούν και οι πιο ευπαθείς ομάδες πολιτών.

Παράλληλα αναμένεται να επεκταθεί η χρήση του σούπερ πάσου και σε νέες κατηγορίες εργαζομένων.

Τα μέτρα θα συζητηθούν σήμερα, πρώτα σε σύσκεψη με τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση και στην συνέχεια στο υπουργικό συμβούλιο ενώ αναμένεται να φανεί αν ο Μάριο Ντράγκι θα καταφέρει να εξασφαλίσει και τη συναίνεση της Λέγκα, η οποία έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις της για την επέκταση του σούπερ πράσινου πάσου εμβολιασμένου.

Το σούπερ πάσο εμβολιασμένου

Το σούπερ πράσινο πάσο θα είναι απαραίτητο, από τις 10 Ιανουαρίου του 2022, για την πρόσβαση σε ξενοδοχεία, εκθέσεις, ορεινές εγκαταστάσεις και πίστες σκι, πισίνες, δεξιώσεις μετά από βαπτίσεις ή γάμους.

Η επέκταση του «πάσου» αφορά και τη χρήση όλων των αστικών συγκοινωνιών, αλλά και τη δυνατότητα κατανάλωσης φαγητού στα εστιατόρια, σε κλειστούς, όπως και σε ανοικτούς χώρους.

Κάτι που σημαίνει ότι σε όλες τις περιπτώσεις αυτές, θα πάψει να ισχύει η δυνατότητα πρόσβασης με αρνητικό τεστ, για τους ανεμβολίαστους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έκτακτη σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από τη συνάντηση στην Αλάσκα
Ο γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς συγκαλεί την Τετάρτη τους Ευρωπαίους ηγέτες, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Ντόναλντ Τραμπ για συντονισμό πριν τις συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Politico
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΗΠΑ: Έκτακτα μέτρα στην Ουάσινγκτον με εντολή Τραμπ – Αναπτύσσει 800 στρατιώτες της Εθνοφρουράς
Ο Τραμπ ανακοινώσε έκτακτα μέτρα στην πρωτεύουσα, για να αποκαταστήσει «τον νόμο και την ασφάλεια», παρά τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν σημαντική μείωση της εγκληματικότητας
Στρατιώτες της αμερικανικής Εθνοφρουράς
Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για ταξίδι στη… Ρωσία αντί για την Αλάσκα για την συνάντηση με τον Πούτιν - «Θα του πω, πρέπει να τερματίσεις αυτόν τον πόλεμο»
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος μπέρδεψε τον προορισμό του ενόψει της συνάντησης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
4