Πολιτική

Ζέττα Μακρή για σχολεία: Τα κενά εκπαιδευτικών θα καλυφθούν με προσλήψεις και διορισμούς

Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, τις προσλήψεις αναπληρωτών αλλά και το ζήτημα των self tests κορονοϊού μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

«Βέβαια, τα παιδιά που θα έρθουν σε επαφή μέσα στις τάξεις είναι πολλά, αλλά είναι ελεγχόμενα και αυτό είναι ασφαλέστερο» σημείωσε η κυρία Μακρή, τονίζοντας ότι αν δεν είχαν επαναλειτουργήσει η σχολική διαδικασία δεν θα είχαν εντοπιστεί τα σημερινά περίπου 15.000 θετικά self tests.

«Όλοι αυτοί θα κυκλοφορούσαν και θα ήταν υγειονομικά επικίνδυνοι» πρόσθεσε η Ζέττα Μακρή, υπογραμμίζοντας ότι τα κρούσματα αυτά δεν δημιουργήθηκαν λόγω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά προϋπήρχαν.

Για τα κενά που υπάρχουν, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι έχουν δωθεί σαφής οδηγίες από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου για την κάλυψή τους. «Σύμφωνα με το edu pass υπάρχουν 2.500 εκπαιδευτικοί που έχουν δηλωθεί θετικοί. Τα κενά θα καλυφθούν εκ των ενόντων ή θα καλυφθούν με προσλήψεις και διορισμούς» συμπλήρωσε η Ζέττα Μακρή.

«Κάνουμε προσπάθειες ώστε η κάλυψη των κενών να είναι η καλύτερη δυνατή και η ταχύτερη» κατέληξε η υφυπουργός Παιδείας.

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 14
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8