Κόσμος

ΗΠΑ: Ελεύθεροι οι όμηροι στη συναγωγή στο Τέξας – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όλοι οι άνθρωποι που κρατούνταν όμηροι σε συναγωγή στο Κόλεϊβιλ του Τέξας απελευθερώθηκαν με ασφάλεια μετά από 10 ώρες όταν ένας ένοπλος διέκοψε τη λειτουργία, που μεταδιδόταν απευθείας μέσω διαδικτύου.

Μέλη της Ομάδας Διάσωσης Ομήρων του FBI εισέβαλαν στη συναγωγή στο Τέξας για να απελευθερώσουν τους τρεις ανθρώπους που κρατούνταν ακόμα όμηροι. Ο ένοπλος είναι νεκρός, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Κόλεϊβιλ Μάικλ Μίλερ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο ένοπλος κρατούσε αρχικά τέσσερις ομήρους, μεταξύ των οποίων και τον ραβίνο, στη Συναγωγή Μπεθ Ίσραελ. Ένας εξ αυτών αφέθηκε ελεύθερος έξι ώρες αργότερα.

Τοπικοί δημοσιογράφοι είπα ότι άκουσαν εκρήξεις και πυροβολισμούς λίγο πριν ο κυβερνήτης του Τέξας Κρεγκ Άμποτ ανακοινώσει τη λήξη της ομηρίας. «Οι προσευχές εισακούστηκαν. Όλοι οι όμηροι είναι εν ζωή και ασφαλείς», έγραψε ο Άμποτ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το FBI ανακοίνωσε ότι έχει επιβεβαιώσει την ταυτότητα του δράστη αλλά ότι δεν θα γνωστοποιήσει ακόμα τα στοιχεία του. Το FBI αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την αιτία του θανάτου του, σημειώνοντας ότι είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Το αστυνομικό τμήμα του Κόλεϊβιλ ανακοίνωσε ότι μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (SWAT) αναπτύχθηκαν στην περιοχή έπειτα από κατεπείγουσες κλήσεις που ξεκίνησαν στις 10:41 π.μ. (τοπική ώρα, το Σάββατο) κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Διαπραγματευτές του FBI άρχισαν να επικοινωνούν με τον άνδρα, ο οποίος δήλωσε ότι ήθελε να μιλήσει με μία γυναίκα που κρατούνταν σε ομοσπονδιακή φυλακή.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των ομήρων. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε ενημερωθεί για την ομηρία και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι προσεύχεται για την ασφάλεια των ομήρων.

Αξιωματούχος, που είχε ενημερωθεί για την κατάσταση, δήλωσε στο ABC News ότι ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίστηκε πως ήταν αδελφός της Πακιστανής επιστήμονα Αάφια Σιντίκι, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 86 ετών σε αμερικανική φυλακή έπειτα από την καταδίκη της το 2010 για επίθεση με πυρά κατά στρατιωτών και μελών του FBI, και ότι ζητούσε την απελευθέρωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χανταϊός: «Δεν κινδυνεύουμε από νέα πανδημία» καθησυχάζουν οι επιστήμονες – Στην Τενερίφη ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών
Ο κίνδυνος για την Ευρώπη είναι χαμηλός, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις εύκολης μεταφοράς του συγκεκριμένου στελέχους μεταξύ ηπείρων, ούτε τάση ευρείας εξάπλωσης
χανταιος
Τραμπ: Περιμένω απάντηση από το Ιράν για το νέο σχέδιο ειρήνης – Φόβοι για αντίποινα μετά τον βομβαρδισμό των ιρανικών τάνκερ
Οι ΗΠΑ κάλεσαν ξανά τους Ευρωπαίους να βοηθήσουν τις ΗΠΑ στον πόλεμο που μαίνεται στη Μέση Ανατολή - Πετρελαιοκηλίδα 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων εντοπίστηκε στον Κόλπο
Ντόναλντ Τραμπ
Άνδρας στην Βρετανία υποδυόταν την πρώην σύντροφό του στο Tinder και έστελνε αγνώστους σπίτι της για να την βιάσουν
Ο Άσαντ Χουσεΐν είχε συστηθεί με ψεύτικο όνομα στην 36χρονη, και αφού χώρισαν έστελνε μηνύματα σε άνδρες λέγοντάς τους να πάνε σπίτι της με την ψευδή δικαιολογία ότι πρόκειται για μια «σεξουαλική φαντασίωση» της
iStock
Οι ΗΠΑ έπληξαν και ακινητοποίησαν δύο τάνκερ του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ – Αναφορές για σποραδικές συγκρούσεις
Οι αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον δύο πετρελαιοφόρων με ιρανική σημαία που προσπαθούσαν να καταπλεύσουν σε ιρανικό λιμάνι στον Κόλπο του Ομάν
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush στη Μέση Ανατολή