Κόσμος

Τουρκία: «Όπως τον ανεβάσαμε, έτσι θα τον κατεβάσουμε» – Οργή των πολιτών κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε συνθήκες εξαθλίωσης ζουν πλέον οι πολίτες της Τουρκίας, οι οποίοι εκφράζουν την οργή τους κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τον οποίο λένε πως όπως τον ανέβασαν στην εξουσία έτσι και θα τον κατεβάσουν.

Στην Τουρκία η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία έχει φτάσει σε τραγικό σημείο, με τους πολίτες να λένε πως κρέας τρώνε μόνο στις γιορτές ενώ υπάρχουν και αυτοί που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε κοτόπουλο. Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η εκτόξευση των τιμών είναι τέτοια, που ένα βιολογικό κοτόπουλο από τις 70 λίρες που πωλούνταν πριν από λίγους μήνες, πλέον η τιμή του έχει ανέβει στις 170 λίρες, περίπου δηλαδή 11-12 ευρώ, ενώ η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 100%.

Την ίδια ώρα, η αγορά έχει αλλάξει και στον τομέα των λαχανικών, με τους μανάβηδες να σημειώνουν πως πλέον δεν πουλάνε με το κιλό αλλά με το… γραμμάριο. «Σταματήσαμε να πουλάμε με το κιλό και γίναμε όπως τα μάρκετ. Πουλάμε 250 γραμμάρια πιπεριές, 2 κολοκύθια, 3 μελιτζάνες», αναφέρει έμπορος στην κάμερα.

Από την άλλη μεριά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ότι μόνο αυτός μπορεί να λύσει τα οικονομικά προβλήματα, ενώ παράλληλα η Τουρκία στέλνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανθρωπιστική βοήθεια και χρήματα σε άλλες χώρες και χτίζει κατοικίες στην Αλβανία.

 «Όλα τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, και κυρίως τον πληθωρισμό, μπορούμε να τα λύσουμε εμείς», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, εν μέσω διαμαρτυριών για την ακρίβεια και την ανέχεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν
Ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικό «χτύπημα» στο Ιράν και ο Πεζεσκιάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ ότι «υποκινούν τους ταραξίες»
Ο Ρεζά Παχλαβί, που θεωρείται ένας από τους πιθανούς «διαδόχους» του Αλί Χαμενεΐ, σε σημερινό του μήνυμα κάνει ειδική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ