Πολιτική

Αιχμές Πατούλη για τον πρωθυπουργό: «Ωραιοποίησε την κατάσταση» – «Καταγγέλλω τον ΔΕΔΔΗΕ»

Εκνευρισμένος εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο περιφερειάρχης της Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στον ΔΕΔΔΗΕ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Απ’ τον ΔΕΔΔΗΕ έχετε ακούσει καμιά συγγνώμη;». Παράλληλα, σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός ωραιοποίησε την κατάσταση» με τη συγγνώμη προς τους πολίτες.

Ο Γιώργος Πατούλης σε μια οργισμένη αντίδραση και αναφερόμενος στη ΔΕΔΔΗΕ σημείωσε: «Δεν θα ανεχθώ να δείχνουν συνέχεια για λάθη άλλων την Περιφέρεια και την αυτοδιοίκηση», «αρκετά ακούσαμε και να πούμε την αλήθεια επιτέλους», «θα βγει κανείς να πει συγγνώμη; Ποιος είναι ο υπεύθυνος που πρέπει να πει συγγνώμη το ξέρει καλά».

Τόνισε, δε, πως «ο πρωθυπουργός ωραιοποίησε την κατάσταση» με τη συγγνώμη που απηύθυνε στους πολίτες «με την έννοια ότι κι άλλοι φταίνε, πίσω από αυτό όμως όλοι “δίνουν” την περιφέρεια».

 

Επανέλαβε πως η Περιφέρεια είναι ένας μόνο από τους κρίκους της Πολιτικής Προστασίας που είναι αρμοδιότητα του κεντρικού κράτους και είχε το θάρρος να κλείσει τα σχολεία τη Δευτέρα τη στιγμή που το κράτος δεν έκλεισε τις δημόσιες υπηρεσίες.

«Αν δεν αποφάσιζε η Περιφέρεια να κλείσει τα σχολεία, θα θρηνούσαμε ανθρώπους θα είχαμε γονείς που θα ήταν σε απόγνωση. Δεν άκουσα κανέναν να το πει με θάρρος», σημείωσε.

Σε ερώτηση ποιος φταίει για την κατάσταση που έζησαν οι κάτοικοι της Αττικής, ο ίδιος απάντησε οργισμένος η ΔΕΔΔΗΕ, λέγοντας «ακούσατε καμία συγγνώμη από τη ΔΕΔΔΗΕ; Καταγγέλλω τη ΔΕΔΔΗΕ».

Τόνισε με νόημα πως αν η Δευτέρα είχε κηρυχθεί αργία, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, όταν έκλεισαν οι δημόσιες υπηρεσίες πλήθος οχημάτων βρέθηκε στους δρόμους χωρίς αλυσίδες σε αστική περιοχή εν μέσω χιονοθύελλας, ενώ παράλληλα είχε από τις 8.30 διακοπεί η κίνηση των βαρέως οχημάτων στην εθνική οδό.

Ανέφερε ότι στις 12.30 ενώ υπήρχε μεγάλη χιονόπτωση, χιλιάδες αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν στους δρόμους, η Αττική Οδός ήταν αποκλεισμένη, η Εθνική έσπρωξε τα βαρέως οχήματα προς τα μέσα, ενώ έκλεισαν οι δημόσιες και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις φρακάροντας έτσι και τους υπόλοιπους δρόμους. Ο ίδιος διερωτήθηκε πως θα μπορούσε να γίνει εκχιονισμός από την περιφέρεια, όταν η Κηφισίας και η Μεσογείων ήταν γεμάτη αυτοκίνητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 28
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8