Κόσμος

Εισβολή στην Ουκρανία: Ενισχύεται η στρατιωτική υποστήριξη από τις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, με πακέτο βοήθειας ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων, για να βοηθήσουν το Κίεβο να πολεμήσει τη ρωσική εισβολή. Αυτό ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, σε γραπτή του δήλωση. 

«Σήμερα, καθώς η Ουκρανία παλεύει με θάρρος και περηφάνια ενάντια στη βάναυση και απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας, εξουσιοδοτώ, σύμφωνα με αντιπροσωπεία του Προέδρου, μια άνευ προηγουμένου στρατιωτική ενίσχυση, ύψους έως και 350 εκατομμυρίων δολαρίων, για την άμεση υποστήριξη στην άμυνα της», αναφέρει η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN. 

«Αυτή η βοήθεια θα περιλαμβάνει νέα αμυντικά στρατιωτικά μέσα, που θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να πολεμήσει τις τεθωρακισμένες, αερομεταφερόμενες και άλλες απειλές με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα», διαβεβαίωσε ο Μπλίνκεν. «Πρόκειται για ένα ακόμη σαφές μήνυμα ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό του ουκρανικού λαού τη στιγμή που υπερασπίζεται το κυρίαρχο, θαρραλέο και υπερήφανο έθνος του», συμπλήρωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ είχαν εκταμιεύσει το φθινόπωρο στρατιωτική βοήθεια ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, κατόπιν επιπλέον 200 εκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο, «ενώ η (ρωσική) απειλή υλοποιείτο».

Με τα 350 εκατομμύρια που ανακοινώθηκαν σήμερα, το ποσό αυτό «ανέρχεται σε άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε συνολική βοήθεια ασφαλείας που οι ΗΠΑ παρέχουν στην Ουκρανία…», τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φονικές πλημμύρες στην Αλβανία: Ηλικιωμένη παρασύρθηκε από ρέμα και πνίγηκε – Εκατοντάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
20 γέφυρες υπέστησαν ζημιές, εκατοντάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ 200 οικογένειες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους - Βγήκε ο στρατός για να συνδράμει στις έρευνες
Πλημμύρα
Ο Πίτερ Σάλιβαν πέρασε άδικα στη φυλακή 38 χρόνια για μία δολοφονία που δεν έκανε: «Θα μου φόρτωναν 35 βιασμούς αν δεν ομολογούσα»
Η συγκλονιστική εξομολόγηση του άνδρα που φυλακίστηκε για το φόνο της 21χρονης Νταϊάν Σίνταλ που δεν διέπραξε, τα βασανιστήρια, η ψυχολογική βία και η ζωή μετά την αθώωση
Peter Sullivan