Κόσμος

Ουκρανία: Πάνω από 575.000 άνθρωποι έχουν περάσει στην Πολωνία

Περίπου 575.100 άνθρωποι έχουν μπει στην Πολωνία από την Ουκρανία από την περασμένη Πέμπτη που άρχισε η ρωσική εισβολή στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η πολωνική συνοριοφυλακή.

Χθες, Τετάρτη, περίπου 95.000 άνθρωποι μπήκαν στο πολωνικό έδαφος, προσθέτει σε ανακοίνωσή της η συνοριοφυλακή της Πολωνίας, στην οποία προσθέτει ότι ως τις 08:00 ώρα Ελλάδος σήμερα το πρωί περίπου 27.100 άνθρωποι είχαν περάσει τα σύνορα.

Παράλληλα ο ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν δήλωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 3.000 Κινέζοι πολίτες στην Ουκρανία έχουν μετεγκατασταθεί με ασφάλεια σε γειτονικές χώρες.

Σε αντίθεση με πολλές χώρες, η Κίνα δεν συνέστησε στους περίπου 6.000 πολίτες της στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν τη χώρα τις ημέρες που προηγήθηκαν της ρωσικής εισβολής, ανακοινώνοντας σχέδια απομάκρυνσης των πολιτών της λίγο μετά την έναρξή της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Nutella ταξίδεψε στο διάστημα κάνοντας «βόλτα» μέσα στο Orion: Η κορυφαία γκρίζα διαφήμιση όλων των εποχών
Το βαζάκι Nutella σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας ταξίδευε στον αέρα μέσα στην κάψουλα του Orion με τους αστροναύτες να προσφέρουν άθελά τους με αυτό τον τρόπο την καλύτερη διαφήμιση στο προϊόν
Η Nutella στο διάστημα
Τεράστια φωτιά στη «Γέφυρα της Αμερικής» μετά από ισχυρή έκρηξη σε βυτιοφόρο πάνω από τη Διώρυγα του Παναμά
Η έκρηξη καταγράφηκε σε βίντεο στο οποίο φαίνονται οι φλόγες να υψώνονται πέρα και πάνω από τον δρόμο με τους οδηγούς οχημάτων στο σημείο να προσπαθούν να διαφύγουν από το σημείο
Παναμάς: Τεράστια φωτιά στη «Γέφυρα της Αμερικής» μετά από ισχυρή έκρηξη σε βυτιοφόρο πάνω από τη Διώρυγα
Αντίστροφη μέτρηση για το τελεσίγραφο Τραμπ προς το Ιράν – Οι δεύτερες σκέψεις και η «αλαζονική ρητορική» του Αμερικανού προέδρου
«Η χώρα ολόκληρη θα μπορούσε να καταστραφεί μέσα σε μόνο μια νύχτα», κι αυτή μπορεί να είναι αυτή της Τρίτης προς Τετάρτη, είπε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ