Κόσμος

Βόρεια Κορέα: «Διαστημική δύναμη» φιλοδοξεί να κάνει τη χώρα του ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Eντολή για την επέκταση των εγκαταστάσεων για τις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) σε μια «υπερσύγχρονη, προηγμένη» βάση, έδωσε ο  βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν κατά την επίσκεψή του στη συγκεκριμένη τοποθεσία, προκειμένου — όπως αναφέρει το επίσημο πρακτορείο της Πιονγκγιάνγκ KCNA — η Βόρεια Κορέα να εξελιχθεί σε «διαστημική δύναμη».

Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Νοτίου Κορέας ανακοίνωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ χρησιμοποίησε έναν νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο στις δύο πρόσφατες δοκιμές της, με πρόθεση πιθανότατα να τον εκτοξεύσει με πρόσχημα τη μεταφορά διαστημικού δορυφόρου.

Στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι η Βόρεια Κορέα εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει σε εκτόξευση δορυφόρου που θα περιλαμβάνει τη χρήση της απαγορευμένης τεχνολογίας βαλλιστικών πυραύλων που χρησιμοποιείται στους διηπειρωτικούς ICBM.

Αμερικανός αξιωματούχος έκανε λόγο για «σοβαρή κλιμάκωση» που απαιτεί ενιαία απάντηση από τη διεθνή κοινότητα. Προανήγγειλε ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, που έχει ήδη επιβάλει μια σειρά από κυρώσεις σε βάρος της Βορείου Κορέας, θα ανακοινώσει νέα μέτρα με σκοπό να εμποδίσει το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ να έχει πρόσβαση σε εξοπλισμό και τεχνολογία από το εξωτερικό, που θα της επιτρέψουν να αναπτύξει το οπλοστάσιό της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 24