Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: H Gazprom δέχτηκε επίθεση χάκερ για την επίθεση

Επίθεση χάκερς δέχτηκε η ιστοσελίδα Gazprom Neft σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Για την ακρίβεια, η ιστοσελίδα της Gazprom Neft, του πετρελαϊκού βραχίονα του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom, κατέβηκε σήμερα. Όπως φαίνεται χάκερς έκαναν επίθεση στο πλαίσιο της κυβερνοεκστρατείας κατά ιστοσελίδων που συνδέονται με το Κρεμλίνο η οποία έχει εξαπολυθεί λόγω της ρωσικής επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας.

Οι χάκερς ανέβασαν στην ιστοσελίδα ανακοίνωση που υποτίθεται προερχόταν από τον Αλεξέι Μίλερ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom και άνθρωπο του Βλαντίμιρ Πούτιν με την οποία επέκρινε την αποστολή των δεκάδων χιλιάδων ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία.

Η ιστοσελίδα της Gazprom κατέβηκε αμέσως μετά. Εκπρόσωπος της εταιρείας χαρακτήρισε «ανοησίες» την ανακοίνωση.

Ο Αλεξέι Μίλερ κάλεσε τον περασμένο μήνα τους 500.000 εργαζόμενους της Gazprom να συσπειρωθούν γύρω από τον Πούτιν για την διαφύλαξη της Ρωσίας ως μεγάλης δύναμης απέναντι στις ξένες προσπάθειες για την καταστροφή της.

Η ιστοσελίδα του ρωσικού πρακτορείου TASS δέχθηκε τον Φεβρουάριο επίθεση χάκερς, οι οποίοι ανέβασαν μήνυμα προς την Μόσχα να σταματήσει την επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Αφγανιστάν «μετράει τις πληγές του» μετά τον ισοπεδωτικό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ – Δεκάδες νεκροί και φόβος για νέες καταστροφές
Σαρωτικός ήταν ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ που «χτύπησε» το Αφγανιστάν το πρωί της Δευτέρας (03.11.2025) με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν...
Εικόνες καταστροφής από τον σεισμό στο Αφγανιστάν
Πέθανε ο Ντικ Τσέινι, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και κεντρική μορφή του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας»
Ο Ντικ Τσέινι, ένας από τους πιο ισχυρούς αντιπροέδρους στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και βασικός αρχιτέκτονας του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους, πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσένι