Κόσμος

Ρωσία: Δημοσιογράφοι φοιτητικού περιοδικού διαμαρτυρήθηκαν για τη βία και «έφαγαν» ποινές σωφρονιστικής εργασίας

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε σήμερα σε τέσσερις δημοσιογράφους φοιτητικού περιοδικού της ρωσικής πρωτεύουσας διετείς ποινές σωφρονιστικής εργασίας επειδή προέτρεπαν ανήλικους να συμμετάσχουν σε διαμαρτυρίες κατά του Κρεμλίνου, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

To ανεξάρτητο περιοδικό DOXA ιδρύθηκε από φοιτητές και απόφοιτους πανεπιστημίων στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών της Μόσχας το 2017, καλύπτοντας θέματα φοιτητικής ζωής, ανώτατης εκπαίδευσης, πολιτικής και επιστήμης.

Η αστυνομία συνέλαβε τους τέσσερις δημοσιογράφους τον Απρίλιο του 2021, μετά από έφοδο στα γραφεία της σύνταξης του περιοδικού.

Η έφοδος συνέπεσε με την καταστολή των συμμάχων του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, η σύλληψη και φυλάκιση του οποίου στις αρχές του 2021 προκάλεσε αρκετές διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο, τις οποίες η αστυνομία χαρακτήρισε παράνομες και διέλυσε με τη χρήση βίας.

Το περιοδικό DOXA τότε είχε ανακοινώσει ότι οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν για ένα βιντεοκλίπ στο οποίο το περιοδικό υποστήριζε ότι είναι παράνομο να αποβάλλονται από το πανεπιστήμιο φοιτητές επειδή συμμετέχουν σε διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι.

Ανέφερε επίσης ότι είχε κατεβάσει το βιντεοκλίπ μετά από απαίτηση της κρατικής ρυθμιστικής αρχής μέσων ενημέρωσης.

Η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο της περιοχής Ντορογκομίλοφκσι της Μόσχας δεν περιλαμβάνει ποινή φυλάκισης.

Το δικαστήριο απαγόρευσε επίσης στους τέσσερις να διαχειρίζονται διαδικτυακά μέσα για τρία χρόνια, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, προσθέτοντας ότι οι φοιτητές θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: «Η Επιχείρηση Epic Fury τελείωσε»
Ο Ρούμπιο είπε ότι τα ζητήματα που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του αποθέματος εμπλουτισμένου ουρανίου υψηλού βαθμού, θα επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα Τύπου «James S. Brady» στο Λευκό Οίκο
Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι επιτέθηκε στα ΗΑΕ και προειδοποιεί για «αποφασιστική αντίδραση» σε περίπτωση επιθέσεων στο Ιράν
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού απέρριψε τις κατηγορίες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΑΕ ως «αβάσιμες», ενώ κατηγόρησε τα ΗΑΕ ότι επιτρέπουν στις αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις να επιχειρούν από το έδαφός τους
Πύραυλος εκτοξεύεται από πλοίο κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ιρανικού ναυτικού στον Κόλπο του Ομάν και στον Ινδικό Ωκεανό
Το Ιράν θεσπίζει νέο μηχανισμό κυριαρχίας για τη διέλευση πλοίων στα Στενά του Ορμούζ
Τα πλοία που σκοπεύουν να διέλθουν από τα Στενά του Ορμούζ, «αφού ειδοποιήσουν τις ιρανικές αρχές, πρέπει να λάβουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας τους»
Πλοία στα Στενά του Ορμούζ κοντά στο Μπαντάρ Αμπάς, Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ:«Γυμνάζομαι τόσο πολύ, περίπου ένα λεπτό την ημέρα, αν είμαι τυχερός»
Ο Ντόναλντ Τραμπ καυχιέται συχνά για τη φυσική του κατάσταση, συγκρίνοντάς την με εκείνη του προκατόχου του, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα του 2024 λόγω προβλημάτων υγείας
Ντόναλντ Τραμπ