Κόσμος

Βρετανία: Ισόβια στον τζιχαντιστή δολοφόνο του βουλευτή Ντέιβιντ Έιμες

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε στη Βρετανία ο φανατικός ισλαμιστής που δολοφόνησε τον βουλευτή Ντέιβιντ Έιμες. Ο Αλί Χάρμπι Αλί, 26 ετών, μαχαίρωσε θανάσιμα τον Έιμες μέσα σε εκκλησία!

Από τη Βρετανία το Sky News μετέδωσε ότι στον Αλί επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη, χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης. Πρόκειται για ποινή που επιβάλλεται πολύ σπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο «φανατικός ισλαμιστής» που εμπνεύστηκε από το Ισλαμικό Κράτος καταδικάστηκε την Τετάρτη (13.04.2022) σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του βετεράνου Βρετανού βουλευτή Ντέιβιντ Έιμες, τον οποίο μαχαίρωσε μέχρι θανάτου σε επίθεση σε εκκλησία, ενώ συνομιλούσε με ψηφοφόρους του, όπως μετέδωσε το δίκτυο Sky.

Ο Αλί Χάρμπι Αλί, 26 ετών, Βρετανός υπήκοος και γιος πρώην συμβούλου μέσων ενημέρωσης πρώην πρωθυπουργού της Σομαλίας, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον Έιμες σε επίθεση τον περασμένο Οκτώβριο, ως εκδίκηση, όπως είπε, για τη στήριξη του βουλευτή στα αεροπορικά χτυπήματα στη Συρία.

Ο Αλί κρίθηκε τη Δευτέρα (11.04.2022) ένοχος για τη δολοφονία και την προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, με το σώμα των ενόρκων να χρειάζεται λιγότερο από μισή ώρα για να καταλήξει σε ετυμηγορία.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: «Είναι πολύ αργά» για να σταματήσει η κατασκευή της «υπέροχης» νέας αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο
Το National Trust προσέφυγε στην δικαιοσύνη τον Δεκέμβριο από την θέση ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν τήρησε τις νόμιμες απαιτήσεις περί αξιολόγησης και δεν έλαβε την άδεια του Κονγκρέσου για το έργο
Ντόναλντ Τραμπ
Το αεροδρόμιο Χίθροου στη Βρετανία καταργεί τον περιορισμό των 100 ml για τα υγρά στις χειραποσκευές
Το αεροδρόμιο ολοκλήρωσε την εγκατάσταση ανιχνευτών ασφαλείας αξίας 1 δισεκατομμυρίου λιρών και έτσι οι επιβάτες θα μπορούν να μεταφέρουν υγρά έως 2 λίτρα αλλά και μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές στις χειραποσκευές τους
αεροπλάνο
Βίντεο δείχνει άνδρες της ICE να απειλούν δημοσιογράφο και εικονολήπτη της Rai που βιντεοσκοπούσαν τα επεισόδια στη Μινεάπολη
«Αν συνεχίσετε να μας ακολουθείτε, θα σπάσουμε το παράθυρο και θα σας τραβήξουμε έξω, αυτή είναι η μοναδική προειδοποίησή μας» - Η αντιπολίτευση ζήτησε από την κυβέρνηση Μελόνι να καταδικάσει το συμβάν
Άνδρες της ICE απείλησαν συνεργείο της Rai που βιντεοσκοπούσε τα επεισόδια στη Μινεάπολη
Γκρεγκ Μποβίνο: Ο άνθρωπος που ενσαρκώνει το δόγμα Τραμπ για τους μετανάστες και ντύνεται σαν αξιωματικός των SS – «Ενεργώ και καθαρίζω»
Ο επικεφαλής της αστυνομίας των συνόρων στις ΗΠΑ είναι απόγονος Ιταλών μεταναστών - Πετάει δακρυγόνα κι όταν δεν φοράει εξοπλισμό μάχης, κυκλοφορεί με ένα μακρύ πράσινο σταυρωτό παλτό με μεγάλους γιακάδες
Ο Γκρεγκ Μποβίνο 6