Κόσμος

Αστυνομικός στην Βρετανία συνελήφθη πριν συναντήσει 13χρονη για σεξ – Είχε πάνω του προφυλακτικά και χάπια στύσης

Συνελήφθη 52χρονος αστυνομικός στην Βρετανία, καθώς κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου. Ο Francois Olwage ενώπιον του δικαστηρίου αρνήθηκε ότι έχει σεξουαλική επιθυμία για τα παιδιά, τα ευρήματα πάντως των συναδέλφων του δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του. 

Ο 52χρονος εν ενεργεία αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Βρετανίας, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο Winchester Crown, ότι προσπάθησε να συναντήσει ένα 13χρονο κορίτσι για σεξ, ενώ ήταν σε υπηρεσία. Ο Francois Olwage ήταν «σε υπηρεσία και δούλευε από το σπίτι» όταν άρχισε να μιλά με το «κορίτσι», το οποίο στην πραγματικότητα αποδείχθηκε ότι ήταν μυστικός αστυνομικός.

Ο αστυνομικός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας μιλούσε με την -υποτίθεται- ανήλικη σε δικτυακό φόρουμ και στη συνέχεια αντάλλασσαν μηνύματα στο WhatsApp. Εκεί έμαθε ότι το κορίτσι λέγεται Κέιτλιν και ότι είναι μόλις 13 ετών. «Είσαι εντάξει με το ότι μιλάμε, θα μπορούσα να είμαι πατέρας σου;», την είχε ρωτήσει στην αρχή των συνομιλιών τους. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, οι συνομιλίες τους τον Οκτώβριο του 2021 είχαν πάρει πλέον καθαρά σεξουαλικό χαρακτήρα. Έπειτα από δύο εβδομάδες, κανόνισαν να συναντηθούν.

Το ραντεβού ήταν στο Μπέιζινστοουκ της νότιας Αγγλίας, καθώς εκεί είχε πει ότι μένει η ανήλικη. Η «Κέιτλιν» – όπως ήταν αναμενόμενο – δεν εμφανίστηκε ποτέ και ο Francois Olwage συνάντησε τους… συναδέλφους του, οι οποίοι προχώρησαν στην σύλληψή του. 

Τι υποστήριξε ο 52χρονος

Πριν από τη συνάντηση του με την «Κέιτλιν», ο Francois Olwage είχε γράψει στην «13χρονη» ότι λόγω της ηλικίας της τα πράγματα θα μπορούσαν «να πάρουν πολύ άσχημη τροπή για τους δυο μας, να παραβιάσω τον νόμο, να χάσω τη δουλειά μου, να έλθει η πρόνοια». Για αυτό, όπως έγραφε, «δεν θέλω να συναντηθούμε για σεξ, οπότε θα μιλήσουμε και θα περάσουμε χρόνο μαζί».

Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ακόμη ότι έχει σεξουαλική επιθυμία για τα παιδιά. Ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν πίστεψε ότι μιλά με 13χρονη και ότι, αντίθετα, πίστευε πως η συνομιλήτρια είναι ενήλικη που «παίζει» ρόλο για κάποια φαντασίωση.

Όταν όμως ο 52χρονος συνελήφθη από τους συναδέλφους του, εκείνοι ανακάλυψαν ότι κουβαλούσε… προφυλακτικά, χάπια στύσης, λιπαντικό και σοκολατάκια Ferrero Rocher για να «δωρίσει» στο κορίτσι.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε για την προσπάθεια να έχει σεξουαλική επικοινωνία με παιδί, για την παρακίνηση 13χρονου σε σεξουαλική δραστηριότητα και την απόπειρα επικοινωνίας με ανήλικη κάτω των 16 ετών έπειτα από grooming. Δέχτηκε ακόμη την ενοχή του για κατάχρηση της εξουσίας από την εργασία του για σεξουαλική ευχαρίστηση.

Ο κατηγορούμενος θα μείνει υπό κράτηση ως τις 27 Απριλίου οπότε και θα ανακοινωθούν οι ποινές.

Με πληροφορίες από Guardian

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω εάν πάθει κακό ο αγνοούμενος πιλότος του F-15 που καταρρίφθηκε πάνω από το Ιράν – Εντοπίστηκε ο δεύτερος πιλότος
Η Τεχεράνη χλευάζει τις αμερικανικές έρευνες για τον πιλότο και εκτοξεύει αντιαεροπορικά πυρά κατά των ελικοπτέρων Black Hawk που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης
Ντόναλντ Τραμπ
10
Το Ιράν απέρριψε 48ωρη εκεχειρία από τις «πληγωμένες» σε γόητρο και στρατιωτικό επίπεδο ΗΠΑ
Η Τεχεράνη δήλωσε στους μεσολαβητές ότι δεν προτίθεται να συναντηθούν αξιωματούχοι του με Αμερικανούς στο Ισλαμαμπάντ εντός των επόμενων ημερών και θεωρεί «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις των ΗΠΑ
Λίβανος
Νεαρός έπεσε θύμα revenge porn από την πρώην σύντροφό του στην Βρετανία - Έστειλε γυμνές φωτογραφίες του στην μητέρα του
Στην 24χρονη επιβλήθηκε κοινοτική ποινή 12 μηνών με 200 ώρες κοινωνικής εργασίας, να καταβάλει στον πρώην της αποζημίωση ύψους 600 λιρών, ενώ εκδόθηκε και περιοριστική εντολή που της απαγορεύει να επικοινωνήσει μαζί του
Βρετανική αστυνομία
Ο Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια για να επαναφέρει τη λειτουργία του Αλκατράζ ως φυλακές
Το Αλκατράζ, που άνοιξε το 1934, είχε θεωρηθεί η αυστηρότερη και υψίστης ασφαλείας φυλακή της Αμερικής δεδομένης της τοποθεσίας του νησιού, των παγωμένων νερών και των ισχυρών ρευμάτων που το περιβάλλουν
Νησί Αλκατράζ