Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Πούτιν ζήτησε από τον Μακρόν να πιέσει να σταματήσει το Κίεβο τις φρικαλεότητες στην Ουκρανία!

Ο Πούτιν ζήτησε από τον Μακρόν να πιέσει να σταματήσει το Κίεβο τις φρικαλεότητες στην Ουκρανία!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον Γάλλο ομόλογο του Εμανουέλ Μακρόν συζήτησε για την κατάσταση στην Ουκρανία και προειδοποίησε την Δύση να ασκήσει πιέσεις στο Κίεβο να σταματήσει τις «φρικαλεότητες» στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ο Πούτιν είπε στον Μακρόν ότι η Δύση μπορεί να βοηθήσει τα μπει τέλος στα «εγκλήματα πολέμου (και) τις μαζικούς βομβαρδισμούς πόλεων και οικισμών στο Ντονμπάς» που οδηγούν σε απώλειες αμάχων.

«Η Δύση μπορεί να βοηθήσει να τεθεί τέλος σ’ αυτές τις φρικαλεότητες με το να ασκήσει επιρροή στην κυβέρνηση του Κιέβου και να σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία», μεταδίδει το πρακτορείο RIA.

Ο Πούτιν είπε επίσης στον Γάλλο ομόλογο του ότι η Μόσχα είναι ακόμη έτοιμη για διάλογο με την Ουκρανία.

Ζήτησε επίσης, να πάψει η Δύση να προμηθεύει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία και να ασκήσει πίεση στο Κιέβο με στόχο την αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών.

Σύμφωνα πάντα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν είπε επίσης ότι το Κίεβο «δεν έχει προετοιμαστεί για σοβαρή δουλειά» στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις