Κόσμος

Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο και τον παράτησαν τυλιγμένο με πλαστικό στη μέση του δρόμου

Ένας ακόμα δημοσιογράφος σκοτώθηκε στο Μεξικό, με τον ρεπόρτερ να είναι το 9ο θύμα δολοφονίας από την αρχή της χρονιάς. Πρόκειται για τον 59χρονο Λουίς Ενρίκε Ραμίρες, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τυλιγμένο με πλαστικό σε έναν δρόμο στην πολιτεία Σιναλόα. 

Η εξαφάνιση του Λουίς Ενρίκε Ραμίρες αναφέρθηκε στις Αρχές του Μεξικού το βράδυ της Τετάρτης (04.05.2022). Ο 59χρονος δημοσιογράφος εργαζόταν για την εφημερίδα El Debate, ενώ ήταν και ιδρυτής του ειδησεογραφικού ιστότοπου Fuentes Fidedignas.

Το πτώμα του ρεπόρτερ βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης κοντά στην Κουλιακάν, την πρωτεύουσα της πολιτείας Σιναλόα.

reporter mexico reuters

«Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ότι πτώμα που βρέθηκε σε δρόμο (…) ήταν αυτό του δημοσιογράφου Λουίς Ενρίκε Ραμίρες Ράμος», διευκρίνισε μέσω Twitter η εισαγγελέας Σάρα Κινιόνες. 

Δείτε βίντεο από το σημείο:

«Πρόκειται ξεκάθαρα για δολοφονία. Το πτώμα βρέθηκε στα περίχωρα της Κουλιακάν, τυλιγμένο με πλαστικό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μπαλμπίνα Φλόρες, η αντιπρόσωπος της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» (RSF) στο Μεξικό.

Πρόκειται για τον ένατο δημοσιογράφο που πέφτει θύμα δολοφονίας εντός του 2022 στο Μεξικό, μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για αυτούς που ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα. Περίπου 150 εργαζόμενοι στον Τύπο έχουν δολοφονηθεί στη χώρα αυτή από το 2000, κατά την RSF.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κατζ: «Τα ισραηλινά στρατεύματα στη Συρία παραμένουν σε ετοιμότητα» – Ένας νεκρός από επίθεση στα υψίπεδα του Γκολάν
Περίπου 60 στρατιώτες του Ισραήλ έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, σύμφωνα με το υπουργείο, που κατήγγειλε την «κατάφωρη παραβίαση» της κυριαρχίας της χώρας και καταδίκασε αυτήν την «επικίνδυνη κλιμάκωση»
Συρία
Ο τυφώνας Κατζίκι ξερίζωσε δέντρα και σκεπές σπιτιών στο Βιετνάμ - Τρεις νεκροί από την σφοδρή τροπική καταιγίδα
Ανάμεσα στους 3 νεκρούς ήταν και ένας 90χρονος άνδρας, του οποίου το σπίτι κατέρρευσε αλλά και ένας άνδρας που υπέστη ηλεκτροπληξία ενώ ετοίμαζε το σπίτι του για την καταιγίδα, στους 13 οι τραυματίες
Άνθρωποι σπρώχνουν μια μοτοσικλέτα μέσα από τις πλημμύρες από τις έντονες βροχοπτώσεις στο Ανόι, αφότου ο τυφώνας Kajiki πέρασε από το Βιετνάμ
Τραμπ και Πούτιν συνομίλησαν ξανά μετά την επίσκεψη του Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο – «Πιστεύω ότι θα τερματίσουμε τον πόλεμο»
Συνεχίζονται οι συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου με «αρχηγό» τον Μάρκο Ρούμπιο - Η αντιπάθεια μεταξύ του Ρώσου και του Ουκρανού προέδρου που δυσκολεύει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν 3