Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο πακέτο κυρώσεων της Βρετανίας προς την Ρωσία – Κατακόρυφη αύξηση των δασμών

Η Βρετανία ανακοίνωσε νέο πακέτο εμπορικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και της Λευκορωσίας εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία, που περιλαμβάνει απαγορεύσεις εξαγωγών προοριζόμενων για τη βιομηχανία και υψηλότερους τελωνειακούς δασμούς

«Αυτό το μεγάλο πακέτο κυρώσεων θα καταφέρει ακόμα περισσότερες ζημιές στη ρωσική πολεμική μηχανή», σχολίασε η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου, η Αν-Μαρί Τρεβέλιαν, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες της.

Οι τελωνειακοί δασμοί θα αυξηθούν κατά 35%, ειδικά στην πλατίνα και στο παλλάδιο –πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί κυρίως η αυτοκινητοβιομηχανία–, ενώ οι απαγορεύσεις των εξαγωγών αφορούν αγαθά προοριζόμενα για τη βιομηχανία στη Ρωσία, ειδικά τα βαριά μηχανήματα, αλλά όχι μόνο (χημικά, πλαστικά, καουτσούκ…).

«Η Ρωσία είναι ανάμεσα στους μεγαλύτερους παραγωγούς πλατίνας και παλλάδιου και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το Ηνωμένο Βασίλειο» για την εξαγωγή των προϊόντων αυτών, σύμφωνα με την κυβέρνηση των Συντηρητικών.

Οι κυρώσεις που ανακοινώθηκαν αφορούν εμπορεύματα αξίας 1,7 δισ. λιρών (περίπου 2 εκατ. ευρώ), κατά το Λονδίνο. Συνολικά, οι βρετανικές κυρώσεις έχουν βάλει στο στόχαστρο αγαθά αξίας 4 δισ. λιρών αφότου άρχισε η ρωσική εισβολή στην ουκρανική επικράτεια, την 24η Φεβρουαρίου.

Το Λονδίνο έχει επίσης ανακοινώσει την επιβολή κυρώσεων σε πάνω από 1.000 πρόσωπα και πάνω από 100 επιχειρήσεις μετά την εισβολή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ιστορία του Έλι Κοέν της Μοσάντ: Ο κατάσκοπος που ξεγέλασε για 4 χρόνια τη Συρία και εκτελέστηκε δημόσια
Ο άνθρωπος που η Μοσάντ έστειλε στη Δαμασκό και δεν γύρισε ποτέ - Έμεινε κρεσασμένος για μία ολόκληρη μέρα σε κοινή θέα - Η ζωή του έγινε σειρά στο Netflix με τίτλο «The Spy»
Ο κατάσκοπος της Μοσάντ Έλι Κοέν εκτελέστηκε στη Συρία 2
Ο ελληνοαμερικανός κροίσος Τζον Κατσιματίδης θέλει να σώσει τους στρουθοκάμηλους που θανατώνονται λόγω της γρίπης των πτηνών
«Αυτά τα πουλιά θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για ιατρικές ανακαλύψεις. Αντί για έρευνα, η κυβέρνηση τα εξοντώνει - και πρέπει να ρωτήσουμε γιατί. Ποιος επωφελείται από αυτή τη σιωπή;»
Ο Τζον Κατσιματίδης με την κόρη του, Άντρια 1