Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεν έχουν μείνει άμαχοι στο εργοστάσιο Αζοφστάλ λένε οι αυτονομιστές του Ντονέτσκ

Κανένας άμαχος δεν έχει απομείνει στο εργοστάσιο Αζοφστάλ, ισχυρίζονται οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία. «Κανένας άμαχος στο Αζοφστάλ – μπορούμε πλέον να ενεργήσουμε όπως επιθυμούμε», διαμηνύει ο Ντενίς Πουσίλιν.

Ο ηγέτης της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία αποσχισθείσας από την Ουκρανία, Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν δήλωσε την Τετάρτη (11.05.2022) πως δεν έχουν μείνει άμαχοι στο χαλυβουργικό εργοστάσιο Αζοφστάλ στην κατεχόμενη πόλη – λιμάνι της Μαριούπολης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Κανένας άμαχος στο Αζοφστάλ – μπορούμε πλέον να ενεργήσουμε όπως επιθυμούμε», πρόσθεσε ο Πουσίλιν.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν έχουν μείνει εκεί άμαχοι. Κατά συνέπεια τα χέρια των μονάδων μας δεν είναι πλέον δεμένα», δήλωσε, σύμφωνα πάντα με το TASS, ο Ντενίς Πουσίλιν, οι δυνάμεις του οποίου λαμβάνουν μέρος στην επίθεση εναντίον της Μαριούπολης.

Η Ουκρανία δήλωσε χθες, Τρίτη (10.05.2022), πως οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη χαλυβουργία, όπου τοπικός αξιωματούχος δήλωσε πως παραμένουν τουλάχιστον 100 άμαχοι. Δεκάδες μαχητές που έχουν τραυματιστεί φέρεται, επίσης, να βρίσκονται στα έγκατα του βομβαρδισμένου εργοστασίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Αφγανιστάν «μετράει τις πληγές του» μετά τον ισοπεδωτικό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ – Δεκάδες νεκροί και φόβος για νέες καταστροφές
Σαρωτικός ήταν ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ που «χτύπησε» το Αφγανιστάν το πρωί της Δευτέρας (03.11.2025) με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν...
Εικόνες καταστροφής από τον σεισμό στο Αφγανιστάν
Πέθανε ο Ντικ Τσέινι, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και κεντρική μορφή του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας»
Ο Ντικ Τσέινι, ένας από τους πιο ισχυρούς αντιπροέδρους στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και βασικός αρχιτέκτονας του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους, πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσένι