Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία – ΟΗΕ: Καταγγέλλει δολοφονίες και συνοπτικές εκτελέσεις στο Κίεβο από Ρώσους

Πολλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον πόλεμο στην Ουκρανία μπορεί να συνιστούν εγκλήματα πολέμου. Αυτό καταγγέλλει ο ΟΗΕ, μέσω της Ύπατης Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, χίλια πτώματα έχουν εντοπιστεί στην περιοχή του Κιέβου τις τελευταίες εβδομάδες του πολέμου στην Ουκρανία. Η Μισέλ Μπατσελέτ πρόσθεσε πως πολλές παραβιάσεις, τις οποίες ερευνά ο ΟΗΕ μετά τη ρωσική εισβολή, μπορεί να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου.

«Η κλίμακα των παράνομων φόνων, περιλαμβανομένων ενδείξεων για συνοπτικές εκτελέσεις σε περιοχές βόρεια του Κιέβου, είναι συγκλονιστική», είπε η Μισέλ Μπατσελέτ μέσω βιντεοσύνδεσης στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Γενεύη.

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα αποφασίσει την Πέμπτη (12.05.2022) αν θα αναθέσει στους ερευνητές επίσημη έρευνα για τα συμβάντα στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους και αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για να αφοπλίσει τη χώρα και εξαλείψει αυτό που το Κρεμλίνο αποκαλεί αντιρωσικό εθνικισμό που υποκινείται από τη Δύση. Η Ουκρανία και η Δύση λένε πως η Ρωσία εξαπέλυσε έναν απρόκλητο επιθετικό πόλεμο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1