Κόσμος

Κούβα: Έφτασαν τους 46 οι νεκροί από την έκρηξη σε ξενοδοχείο της Αβάνας

Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης στο ξενοδοχείο Saratoga της Αβάνας έφτασε τους 46, αφού υπέκυψε στα τραύματά του ένας τραυματίας που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το υπουργείο Υγείας της Κούβας.

Εννέα ενήλικες και τέσσερα παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ενώ 40 άνθρωποι που τραυματίστηκαν από την έκρηξη έχουν λάβει εξιτήριο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που το ξενοδοχείο ανεφοδιαζόταν από βυτιοφόρο με υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Από την ισχυρότατη έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε περίπου 20 γειτονικά κτίρια, μεταξύ αυτών το θέατρο Marti, ένα δημοτικό σχολείο, δύο σπίτια και μια εκκλησία.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Καπιτώλιο, ήταν κλειστό εδώ και δύο χρόνια λόγω της πανδημίας Covid-19 και ετοιμαζόταν να ανοίξει ξανά την περασμένη Τρίτη, ύστερα από εργασίες ανακαίνισης.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν ποντάρει στον Σεμπαστιάν Λεκορνού για να βγάλει τη Γαλλία από το πολιτικό αδιέξοδο
Ο Εμανουέλ Μακρόν αναθέτει στον πιστό του συνεργάτη Σεμπαστιέν Λεκορνού την σχεδόν αδύνατη αποστολή να βρει έναν δημοσιονομικό συμβιβασμό και να αποτρέψει την κρίση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκόρνου
Μέλος εγκληματικής οικογένειας ο δολοφόνος της Ουκρανής Ιρίνα Ζαρούτσκα στη Βόρεια Καρολίνα - Νέα στοιχεία
Με πλούσιο ποινικό μητρώο ο πατέρας και τα αδέλφια του 35χρονου Ντεκάρλο Μπράουν Τζούνιορ, που δολοφόνησε την 23χρονη μέσα στο τρένο - Ο ίδιος είχε συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερος τουλάχιστον 14 φορές στο παρελθόν
Φρικιαστικό βίντεο από δολοφονία Ουκρανής στη Βόρεια Καρολίνα
4