Κόσμος

Μήνυμα Μπάιντεν προς κάθε κατεύθυνση: Καλεί τους ηγέτες Σουηδίας και Φινλανδίας στον Λευκό Οίκο

Ηχηρό μήνυμα στήριξης της ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ στέλνει ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Αυτό το μήνυμα εκπέμπεται προς κάθε πλευρά, ακόμη κι εκείνες που δείχνουν – για τους δικούς τους λόγους – να διαφωνούν με την συγκεκριμένη ΝΑΤΟϊκή διεύρυνση, όπως για παράδειγμα η Τουρκία.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα φιλοξενήσει τους ηγέτες της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη για να συζητήσουν τις αιτήσεις τους στο ΝΑΤΟ.

Ο Μπάιντεν, η Σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον και ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο θα συζητήσουν επίσης «την ευρωπαϊκή ασφάλεια, καθώς και την ενίσχυση των στενών συνεργασιών μας σε μια σειρά από παγκόσμια ζητήματα και την υποστήριξη για την Ουκρανία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Καρίν Ζαν-Πιερ.

Η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας ήρθε λίγο μετά την υπογραφή της Σουηδής υπουργού Εξωτερικών Αν Λίντε του αιτήματος ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, και την έγκριση του φινλανδικού Κοινοβουλίου για υποβολή αιτήματος ένταξης της χώρας στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτορεπόρτερ καταγγέλλει το Reuters μετά τις δολοφονίες δημοσιογράφων στη Γάζα – Viral η ανάρτηση της Βάλερι Ζινκ με την σκισμένη ταυτότητα
«Είναι αδύνατο να διατηρήσω οποιαδήποτε σχέση με το Reuters, δεδομένου του ρόλου του στη δικαιολόγηση και διευκόλυνση της συστηματικής εξόντωσης 245 δημοσιογράφων στη Γάζα» έγραψε χαρακτηριστικά στο Χ
Η Καναδή φωτορεπόρτερ Βάλερι Ζινκ
Θαύμα στην Ουκρανία: Στρατιώτης επέζησε με κομμένο λαιμό για 5 μέρες μετά από ρωσικά βασανιστήρια – «Τους έκοβαν τα γεννητικά όργανα»
«Σε 11 χρόνια πολέμου, αυτή είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τέτοιο περιστατικό» ομολογεί ο Διευθυντής του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται
Ο 33χρονος Ουκρανός στρατιώτης διηγείται την σοκαριστική ιστορία του
5
Κατακραυγή με τη δήλωση του Τζέι Ντι Βανς ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος έληξε με διαπραγματεύσεις - «Επικίνδυνη διαστρέβλωση»
Οργή στα social media με το... μαργαριτάρι που πέταξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναφορικά με τη μεσολάβηση Τραμπ στις διαπραγματεύσεις Πούτιν και Ζελένσκι για την Ουκρανία - «Άσχετος» και «επικίνδυνα αμόρφωτος» γράφουν
Τζέι Ντι Βανς 8