Κόσμος

Τσεχία: Θα παραλάβει νέα άρματα από τη Γερμανία, σε αντάλλαγμα εκείνων που θα στείλει στην Ουκρανία

Η Τσεχία θα παραλάβει από τη Γερμανία 15 άρματα μάχης Leopard 2A4, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με βάση την οποία θα δωρίσει τα δικά της άρματα, σοβιετικής κατασκευής, στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το Βερολίνο, η Γερμανία θα χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή αυτή και θα εκπαιδεύσει τους Τσέχους στρατιώτες στη χρήση των αρμάτων.

Οι Τσέχοι θα αρχίσουν επίσης συνομιλίες με τη Γερμανία για την αγορά άλλων 50, πιο σύγχρονων αρμάτων Leopard 2A7 τα επόμενα χρόνια.

Τα άρματα που θα δωρίσει η Γερμανία αναμένεται να παραδοθούν εντός του έτους.

«Η Γερμανία υπήρξε ο βασικός οικονομικός εταίρος μας για πολύ καιρό. Όχι όμως στον αμυντικό τομέα και θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα άρματα, αλλά στη διμερή συνεργασία μας γενικότερα», είπε η υπουργός Άμυνας Γιάνα Τσερνότσοβα.

Η Τσεχία διαθέτει σήμερα 30 εκσυγχρονισμένα άρματα T-72M4CZ και πολλές δεκάδες ακόμη που δεν έχουν εκσυγχρονιστεί και δεν χρησιμοποιούνται. Έχι ήδη στείλει κάποια από τα παλαιότερα άρματά της στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, καθώς και βαρύ οπλισμό όπως αντιαεροπορικά όπλα, εκτοξευτήρες ρουκετών, πυροβόλα και οχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αραγτσί «αδειάζει» τον Τραμπ: «Θα αργήσουμε τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ – Μπορούμε γρήγορα να ξεκινήσουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου»
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει τα «μούτρα» με την Τεχεράνη - Το Ιράν ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις μόνο αν του δοθεί εγγύηση από τις ΗΠΑ πως δεν θα βομβαρδιστεί ξανά
Αμπάς Αραγτσί
Συλλήψεις δημοσιογράφων και σκιτσογράφων στην Τουρκία για σκίτσο του Μωάμεθ - Οργή και αντιδράσεις κατά σατιρικού περιοδικού
Πρόκειται για μια γελοιογραφία στην οποία εμφανίζονται ο Μωάμεθ και ο Μωυσής να ανταλλάσσουν χαιρετισμό πάνω από μία πόλη της Μέσης Ανατολής που βομβαρδίζεται
Το επίμαχο σκίτσο του Μωάμεθ