Κόσμος

Σανγκάη: «Χαλαρώνει» το σκληρό lockdown – Σε λειτουργία και πάλι οι δημόσιες συγκοινωνίες

Τέλος στο σκληρό lockdown βάζει η Κίνα στην Σανγκάη έπειτα από δύο μήνες lockdown. Την Τετάρτη πολίτες της μεγαλούπολης θα μπορούν να κινηθούν σχετικά ελεύθερα, καθώς τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας κορονοϊού χαλαρώνουν.

Συγκεκριμένα, οι αρχές στη Σανγκάη θα προχωρήσουν σε άρση του διάρκειας δύο μηνών lockdown από την Τετάρτη, επιτρέποντας στα ιδιωτικά οχήματα καθώς και τα ταξί να επιστρέψουν στους δρόμους και στους κατοίκους να βγαίνουν ελεύθερα έξω από συγκροτήματα κατοικιών που θεωρούνται ‘χαμηλού κινδύνου’.

Από την 1η Ιουνίου αποκαθίστανται τα βασικά δρομολόγια των λεωφορείων και των τρένων καθώς και η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ συνοικιών που χωρίζονται από τον ποταμό Χουανγκπού της πόλης, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης σε ανακοίνωση στην πλατφόρμα WeChat.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη μας έχει τεθεί αποτελεσματικά υπό έλεγχο και η κατάσταση συνεχίζει να βελτιώνεται», ανέφεραν οι αρχές σε ανακοίνωση. Οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να αποφεύγουν τις συναθροίσεις ενώ συστήνεται ο εμβολιασμός τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι αρχές στη Σανγκάη επέβαλαν καθολικό lockdown στους 25 εκατ. κατοίκους την 1η Απριλίου προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της COVID-19, με σκληρά μέτρα που προκάλεσαν την οργή του κόσμου για πολλά ζητήματα, όπως τα υπερπλήρη κέντρα καραντίνας, τις δυσκολίες στην πρόσβαση σε τρόφιμα και την απώλεια εισοδήματος.

Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν χαλαρώσει κάποιοι περιορισμοί, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου των δημόσιων συγκοινωνιών παρέμενε εκτός λειτουργίας και οι πολίτες μπορούσαν να κυκλοφορούν με τα οχήματά τους μόνο εάν είχαν ειδική άδεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 40 νεκροί και 200 τραυματίες από ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα - Οι μισοί πέθαναν στην προσπάθειά τους να πάρουν τρόφιμα
Συγγενείς των νεκρών έφθασαν σήμερα στο νοσοκομείο Νάσερ για να θρηνήσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Γυναίκες και παιδιά έκλαιγαν δίπλα σε σορούς τυλιγμένες σε λευκά σάβανα
Πενθούσες αντιδρούν κατά τη διάρκεια της κηδείας Παλαιστίνιου που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, κοντά σε κέντρο διανομής στη Ράφα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου καλεί τους πολίτες της Τεχεράνης να την εγκαταλείψουν – «Το Ισραήλ ελέγχει τον εναέριο χώρο της»
«Ο στόχος είναι διπλός: Να εξολοθρεύσουμε την πυρηνική απειλή και να εξολοθρεύσουμε την πυραυλική απειλή» δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε αεροπορική βάση στο Ισραήλ
Ανανεώθηκε πριν 28 λεπτά
9
Συνάντηση του Πάπα Λέοντα με τον Αλ Πατσίνο και τον παραγωγό της ταινίας «Maserati: The Brothers» στο Βατικανό
Ο σπουδαίος ηθοποιός βρέθηκε στην Ιταλία για τα γυρίσματα της νέας ταινίας, της οποίας το καστ αποτελείται επίσης από τους Άντονι Χόπκινς, Άντι Γκαρσία, Τζέσικα Άλμπα, Μισέλ Μορόνε και Σαλβατόρε Εσπόζιτο
Αλ Πατσίνο και Πάπας Λέων