Κόσμος

Μακρόν: «Ιστορικό και θεμελιώδες λάθος Πούτιν» ο πόλεμος στην Ουκρανία – «Απομονωμένος» ο Ρώσος πρόεδρος

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε «ένα ιστορικό και θεμελιώδες λάθος» με την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της Ουκρανίας και ότι σήμερα βρίσκεται «απομονωμένος».

«Νομίζω – και του το έχω πει – ότι έκανε ένα ιστορικό και θεμελιώδες λάθος απέναντι στον λαό του, στον ίδιο και στην Ιστορία», δήλωσε ο Μακρόν, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών πολέμου στην Ουκρανία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γαλλικό περιφερειακό Τύπο.

«Θεωρώ ότι είναι απομονωμένος», είπε ο Μακρόν για τον Πούτιν και συμπλήρωσε ότι είναι δύσκολος ο δρόμος για να βγει από αυτήν τη διεθνή απομόνωση.

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε πως «δεν πρέπει να ταπεινώσουμε τη Ρωσία» — μια τοποθέτηση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Ανατολική Ευρώπη — «ώστε τη μέρα που θα σταματήσουν οι μάχες, να μπορέσουμε να βρούμε μια διέξοδο μέσω της διπλωματίας».

Σχολιάζοντας τις πιέσεις να ταξιδέψει στο Κίεβο, όπου έχουν πάει ήδη πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες, απάντησε: «Σήμερα, δεν αποκλείω τίποτα».

«Θέλουμε να αυξήσουμε την οικονομική και στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας. Και τέλος, να κάνουμε τα πάντα για να εξάγουμε τα σιτηρά από την Ουκρανία», συμπλήρωσε, αντικρούοντας τον ισχυρισμό του Πούτιν ότι οι εξαγωγές αυτών των σιτηρών «δεν αποτελούν πρόβλημα».

Διευκρίνισε ότι οι παραδόσεις γαλλικών αυτοκινούμενων πυροβόλων Ceasar στην Ουκρανία «θα αποζημιωθούν». «Ζήτησα από τους βιομηχάνους μας να επιταχύνουν την παραγωγή όπλων. Δεν είναι μόνο ζήτημα αναδιοργάνωσης των αποθεμάτων μας, αλλά και ενίσχυσης της ανεξαρτησίας μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία συνέντευξη του Eric Dane και η σκληρή μάχη μέχρι το τέλος - «Θα παλέψω μέχρι την τελευταία μου ανάσα»
Ο ηθοποιός άφησε πίσω του «ηχηρό» μήνυμα δύναμης απέναντι σε μια ιδιαίτερα σκληρή ασθένεια - Δεν είχε διστάσει ποτέ να δώσει συνέντευξη και να ενημερώσει τον κόσμο για την ALS
ερικ ντειν
Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατηγορεί την Κίνα πως θέλει να «τροποποιήσει το στάτους κβο δια της ισχύος»
Η Ιαπωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με «το πιο σοβαρό και πιο περίπλοκο περιβάλλον ασφαλείας» μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, επικαλούμενη όχι μόνο την Κίνα, αλλά επίσης τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα
Η πρωθυπουργός Σανάε Τακαΐτσι
Politico: Οι ΗΠΑ αυξάνουν την πίεση στην ΕΕ – Απειλούν με αντίποινα αν σταματήσει να αγοράζει αμερικανικά όπλα
Αν και ο Τραμπ ζητά από την Ευρώπη να αναλάβει μεγαλύτερο βάρος σχετικά με την άμυνα της ηπείρου, δεν επιθυμεί να γίνει σε βάρος των αμερικανικών αμυντικών εταιρειών
Ντόναλντ Τραμπ
Ο «creepy» έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου που συνελήφθη για την υπόθεση Επστάιν: Από τα αρκουδάκια στο Royal Lodge, στα απόρρητα έγγραφα
Από αγαπημένος γιος κατέληξε απόκληρος της βασιλικής οικογένειας που έχει «εμμονή» με λούτρινα και ερευνάται για τη σχέση του με ανήλικη και τις επαφές του με τον Επστάιν
Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας