Πολιτική

Τσίπρας: Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ να μην οδηγήσει σε παζάρι με την Τουρκία για πώληση πολεμικών αεροσκαφών

Η προοπτική ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι παγκόσμιες και ευρωπαϊκές εξελίξεις, συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής της Φινλανδίας (πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος) Antti Rinne και τον Jussi Saramo, επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστερής Συμμαχίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας «επεσήμανε ότι η απόφαση για ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είναι σεβαστή, καθώς ανήκει στον φινλανδικό λαό. Προσέθεσε ότι για να υποστηριχθεί, θα πρέπει να μην οδηγεί σε παραβίαση των αρχών της Φινλανδίας όσον αφορά την τήρηση του κράτους δικαίου και τη διατήρηση του εμπάργκο όπλων σε χώρες που διενεργούν επιθετικές επιχειρήσεις, όπως η Τουρκία.

Κυρίως, δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε παζάρια του ΝΑΤΟ για πώληση αεροσκαφών στην Τουρκία, δεδομένων των επιθετικών ενεργειών της στο Αιγαίο».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ο Αλέξης Τσίπρας «υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό η Φινλανδία και άλλες χώρες της δυτικής και βόρειας Ευρώπης να μάθουν από τα λάθη του παρελθόντος και να επανεξετάσουν τις θέσεις τους για αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, ειδικά δεδομένων των σοβαρών οικονομικών επιπτώσεων του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τομεάρχης Ευρωπαίων Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μπουρνούς και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 18
Η ΝΔ εκλέγει την Κυριακή τον «κομματικό στρατό» της με το βλέμμα στο συνέδριο της άνοιξης: Στις κάλπες πάνω από 120.000 πολίτες
Αυτές οι εσωκομματικές εκλογές έχουν και μία ακόμη ιδιαιτερότητα, πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, με ζωηρά τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος
τα γραφεία της ΝΔ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συνάντησε την Λίνα Μενδώνη: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών
Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρέχουσες και μελλοντικές συνεργασίες του Υπουργείου Πολιτισμού με κορυφαία μουσεία των ΗΠΑ, όπως το Getty, το MET, το Museum of the Bible και τη National Gallery of Art
Λίνα Μενδώνη και Κίμπερλι Γκιλφόιλ