Ελλάδα

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Παρασκευή και Σάββατο επικίνδυνες μέρες

«Εξαιρετικά επικίνδυνες» χαρακτήρισε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης την κακοκαιρία που θα πλήττει όλη την εβδομάδα τη χώρα μας. Στην πρόγνωση του στο τηλεοπτικό κανάλι Open, μίλησε για την «ψυχρή λίμνη» που αναπόφευκτα θα δημιουργήσουν σφοδρές καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόγνωσή του για τον καιρό ανέφερε σχετικά με την κακοκαιρία πως «η ψυχρή λίμνη θα συνεχίσει να στροβιλίζεται γύρω από τη χώρα μας, δηλαδή θα έχουμε αυτές τις ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα και σε συνδυασμό με τις έντονες θερμοκρασιακές διαφορές που δημιουργούνται αργά το μεσημέρι αλλά και το απόγευμα, θα εκδηλώνονται αυτές οι πολύ ισχυρές καταιγίδες που είδαμε και χθες, είχαμε προβλήματα προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα». 

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «πολύ πιθανόν αντίστοιχα προβλήματα να δούμε και τις αμέσως επόμενες ημέρες».

«Από την Κεντρική Ευρώπη υπάρχει ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα μας απασχολήσει την Παρασκευή. Τα τελευταία προγνωστικά θέλουν την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο μέχρι και το μεσημέρι, δύο πολύ επικίνδυνες και δύσκολες ημέρες. Πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και να προστατευόμαστε από αυτά τα πολύ ισχυρά φαινόμενα που μπορεί να κρατάνε λίγο αλλά είναι ικανά να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Μεγάλη προσοχή και στους κεραυνούς» σημείωσε.

 

Σημειώνεται πως ο καιρός έχει σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 27 με 29 βαθμούς, νοτιότερα θα βλέπουμε θερμοκρασίες κοντά στους 30 με 33.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πρώτη Ανάσταση: Από τον «ιπτάμενο» ιερέα στη Χίο μέχρι τη «Γκλόρια» στη Ζάκυνθο – Με εκκωφαντικό θόρυβο τηρήθηκε το έθιμο σε όλη την Ελλάδα
Με εκκωφαντικό θόρυβο και με τους ιερούς ναούς να σείονται τηρήθηκε και φέτος σε όλη τη χώρα το έθιμο της πρώτης Ανάστασης το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου
Η πρώτη Ανάσταση (Γκλόρια) στη Ζάκυνθο
«Έσπασαν τζάμι για να μπουν και πήραν ό,τι βρήκαν, τα διέλυσαν όλα» λέει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που διέρρηξαν άγνωστοι στη Βάρη
«Ήταν τρεις, αλλά μέσα στο αυτοκίνητο ήταν πέντε άτομα. Παρακολουθούσαν τη γειτονιά, τους είχαμε πάρει χαμπάρι, μας φαίνονταν περίεργοι»
Το σπασμένο τζάμι από το οποίο εισέβαλαν στο σπίτι οι διαρρήκτες