Κόσμος

Ξαναχτύπησε ο Ακάρ: Θα συνεχίσουμε να απαντούμε στις προκλήσεις της Ελλάδας – Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα

Την αγαπημένη του τακτική της «οργουελικής» διαστροφής της πραγματικότητας ακολουθεί το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζοντας τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα.

Την ώρα που από τον ίδιο τον Ερντογάν μέχρι τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κι από τον Ομέρ Τσελίκ και τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί μέχρι τον τελευταίο Τούρκο αναλυτή ή μέσο ενημέρωσης αναφέρονται σε κάθε ευκαιρία – και ειδικά μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και την ομιλία του στο Κογκρέσο – στην Ελλάδα, κατηγορούν την Ελλάδα ούτε λίγο ούτε πολύ ότι έχει… εμμονή με την Τουρκία!

Την σκυτάλη πήρε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, που μεταξύ άλλων είπε: «Κάποιοι πολιτικοί στην γειτονική Ελλάδα επιμένουν να ξυπνούν το πρωί και να λένε “Τουρκία” και το βράδυ να πηγαίνουν στο κρεβάτι τους λέγοντας “Τουρκία”»!

Ο Ακάρ ισχυρίστηκε ακόμη ότι αυτοί οι Έλληνες πολιτικοί είναι εκείνοι που υιοθετούν προκλητική ρητορική, «νουθετώντας» τους μάλιστα: «Θέλουμε να ξέρουν ότι προκαλούν μεγάλο κακό στον Ελληνικό λαό»!

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας «φόρεσε» – προς στιγμήν – το «διαλλακτικό» προσωπείο, λέγοντας πως «η Τουρκία ελπίζει σε διάλογο και ένα κλίμα εποικοδομητικών συζητήσεων το συντομότερο δυνατόν», σαν να μην ήταν ο Ερντογάν που εκστόμισε το περίφημο πλέον «Μητσοτάκης γιόκ», κόβοντας κάθε συνομιλία με την Αθήνα.

Όμως ο Ακάρ άφησε το «καρότο» και ξανάπιασε το «μαστίγιο» και λέγοντας ότι η Ελλάδα εξόπλισε ορισμένα νησιά κατά παράβαση των συμφωνιών, ανέφερε : «Απαντήσαμε σε κάθε μία από τις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας. Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα»!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι η Μελάνια «μισεί» όταν χορεύει το «YMCA»: «Δεν είναι προεδρικό»
«Λέει, "Αγάπη μου, σε παρακαλώ μην χορέψεις", είπα, "μπορεί να μην είναι προεδρικό, αλλά προηγούμαι με 20 μονάδες στις δημοσκοπήσεις, οπότε είναι κάτι σημαντικό"» περιγράφει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ναργκίς Μοχαμαντί: Στο νοσοκομείο η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Ιρανή ακτιβίστρια, έπειτα από «καρδιακή κρίση»
Η 54χρονη Μοχαμαντί κέρδισε το βραβείο ενώ βρισκόταν στη φυλακή για την εκστρατεία της υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και της κατάργησης της θανατικής ποινής στο Ιράν
Ναργκίς Μοχαμαντί
Ο «Τίμι» είναι ελεύθερος: Κολυμπά στη Βόρεια Θάλασσα η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής
Έπειτα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σε αιχμαλωσία, οι θαλάσσιοι βιολόγοι αμφισβητούν εάν η φάλαινα εξακολουθεί να μπορεί να κολυμπά και να βουτάει κανονικά
27 April 2026, Mecklenburg-Western Pomerania, Poel: A helper moistens the whale's back with wet cloths. The humpback whale that stranded near Wismar about a month ago is still stuck in shallow water. A private initiative has been trying to rescue the whale for days. Photo by: Philip Dulian/picture-alliance/dpa/AP Images