Κόσμος

Μπολσονάρο: Υπόσχεται πως δεν θα πειράξει τον Αμαζόνιο – «Δεν χρειάζεται για τη γεωργία»

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο διαβεβαίωσε σήμερα, στη Σύνοδο της Αμερικής που διεξάγεται στο Λος Άντζελες, ότι η χώρα του «δεν χρειάζεται τον Αμαζόνιο» για να αναπτύξει τη γεωργία της.

Ο Μπολσονάρο υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του εργάζεται για να προστατεύσει το τροπικό δάσος και δεν χρειάζεται την περιοχή του Αμαζονίου για να επεκτείνει τον αγροτικό τομέα της Βραζιλίας, που μπορεί να εξασφαλίσει τρόφιμα για 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος χαρακτήρισε επίσης «φανταστική» τη συνάντηση που είχε χθες Πέμπτη με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στο περιθώριο της συνόδου, λέγοντας ότι ο ηγέτης των ΗΠΑ επέδειξε ειλικρινή βούληση να επιλύσει τα διεθνή προβλήματα.

Ο Μπολσονάρο είπε επίσης ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του συνεχίζουν «ακούραστα» τις έρευνες για τον εντοπισμό του Βρετανού δημοσιογράφου Ντομ Φίλιπς ο οποίος εξαφανίστηκε στον Αμαζόνιο την Κυριακή, μαζί με τον Βραζιλιάνο, ειδικό στις αυτόχθονες φυλές, Μπρούνο Περέιρα.

Για την εξαφάνιση των δύο ανδρών έχει συλληφθεί ως ύποπτος ένας ντόπιος ψαράς, ο Αμαρίλντο ντα Κόστα ή «Πελάδο», ο οποίος κατηγορείται για κατοχή παράνομων πυρομαχικών. Η δικαστής Τζασίντα Σίλβα ντος Σάντος διέταξε σήμερα να κρατηθεί για άλλες 30 ημέρες, μέχρι να ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που συμμετέχουν στην έρευνα, οι αρχές επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε λαθροθήρες και ψαράδες της περιοχής, οι οποίοι είχαν συγκρουστεί με τον Περέιρα επειδή οργάνωνε τους ιθαγενείς και έκαναν περιπολίες για να σταματήσουν αυτήν την παράνομη πρακτική.

Οι δικηγόροι και οι συγγενείς του Κόστα λένε ότι ψάρευε νόμιμα στον Αμαζόνιο και δεν είχε καμία ανάμιξη στην εξαφάνιση των δύο ανδρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρωσία ζητά εξηγήσεις από τις ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για πιθανές πυρηνικές δοκιμές
Η Μόσχα απαιτεί διευκρινίσεις μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου που άφησαν να εννοηθεί επανεκκίνηση των πυρηνικών δοκιμών για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν
Η Κίνα πολλαπλασιάζει τα εργοστάσια παραγωγής πυραύλων – Τι δείχνουν δορυφορικές εικόνες
Μια εκτενής έρευνα του CNN, βασισμένη σε δορυφορικές εικόνες και επίσημα έγγραφα, αποκαλύπτει θεαματική επέκταση του κινεζικού στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος από το 2020
Ο πυρηνικός πύραυλος DF-61 κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στο Πεκίνο
Ο τυφώνας Καλμάγκι σαρώνει την Ασία: Πέντε νεκροί στο Βιετνάμ, σχεδόν 200 στις Φιλιππίνες
Ο τροπικός κυκλώνας έπληξε το κεντρικό Βιετνάμ με σφοδρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, έπειτα από τη φονική του διέλευση από τις Φιλιππίνες, όπου ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς
Ο τυφώνας Καλμάγκι φτάνει στο Βιετνάμ