Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Μέσα στην ημέρα η αγωγή κατά της Novartis – Παράθυρο παρέμβασης για όσους εξαιρούνται από το Power Pass

Από τη Θεσσαλονίκη σήμερα (17.06.2022) η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου

Με την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας ξεκίνησε το briefing, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μίλησε για απόφαση ορόσημο του Eurogroup και σημείωσε ότι οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο τους ευρωπαϊκούς θεσμούς κάτι που θεωρείται απάντηση στον λαϊκισμό.

Για τα μέτρα στήριξης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και επικαλέστηκε τα στοιχεία του Ινστιτούτου Bruegel σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει διαθέσει για την στήριξη των πολιτών πάνω από το 7,3% του ΑΕΠ.

Τις επόμενες ημέρες, επανέλαβε ο Γιάννης Οικονόμου, θα ανακοινωθεί νέα στήριξη της κυβέρνησης στον τομέα των καυσίμων με την αύξηση της περιμέτρου των δικαιούχων και του ύψους της ενίσχυσης. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι μέσα στην ημέρα κατατίθεται η αγωγή του ελληνικού δημοσίου κατά της Novartis. Ερωτηθείς δε, καθώς μέσα στην ημέρα “ανοίγει” η πλατφόρμα για το Power Pass, για τους λογαριασμούς που εκδόθηκαν τον Ιούνιο, με ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά εξαιρούνται από την επιδότηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε τα πάντα ανοιχτά. «Αν χρειαστεί να γίνει διορθωτική κίνηση για οριακές καταστάσεις, θα το δούμε», είπε. 

Ελληνοτουρκικά

Για το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε: «Ο πρωθυπουργός έχει πάντα την διάθεση να συνομιλεί με τον Τούρκο Πρόεδρο υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και συμπεριφορές που κανείς ακολουθεί για να έχουν νόημα οι συναντήσεις αυτές και το τελευταίο διάστημα η τουρκική συμπεριφορά σε λεκτικό επίπεδο και σε επίπεδο παραβιάσεων έχει αποκλίνει από αυτό. Ελπίζουμε να το καταλάβει η τουρκική πλευρά και να αφήσουμε το νήμα εκεί που το αφήσαμε στην τελευταία συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη». 

Για το αν ανησυχεί λόγω Τουρκίας για τον τουρισμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Τα μηνύματα που έχουμε από τον τουρισμό είναι αισιόδοξα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και ασφαλής και δεν πρέπει να εκπέμψουμε το μήνυμα ότι επικρατεί στην χώρα πανικός. Έχουμε ξεκάθαρη στρατηγική και σχέσεις με είμαστε μέλος διεθνών οργανισμών. Δεν προκαλούμε δεν φοβόμαστε δεν εφησυχάζουμε και εργαζόμαστε για την ειρήνη στην περιοχή». 

Σε άλλη ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά, ο Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε πως «η δική μας εξωτερική πολιτική και η στάση μας απέναντι στην Τουρκία δεν ετεροπροσδιορίζεται. Αυτό που λέμε καθαρά είναι ότι με ανιστόρητους ισχυρισμούς και έωλα επιχειρήματα δεν μπορούν να σταθούν απέναντι στο διεθνές δίκαιο. Το λένε όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και η διεθνής κοινότητα. Ελπίζουμε να αντιληφθεί το αδιέξοδο η τουρκική πλευρά, Ο αναθεωρητισμός βλάπτει τους αυτουργούς του. Η χώρα σταθερά και καθαρά κινείται στη γραμμή του διεθνούς δικαίου για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις παντού». 

Η Λατινοπούλου

Ερωητηθείς για την Αφροδίτη Λατινοπούλου, την πολιτεύτρια που προκάλεσε για πολλοστή φορά και που η ΝΔ πήρε αποστάσεις, ο Γιάννης Οικονόμου είπε: «Υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας αξιών και συμπεριφοράς σε όσους ανήκουν στη ΝΔ. Να σέβεσαι τα δικαιώματα των συμπολιτών σου και να μην παραβαίνεις αυτές τις αρχές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβέρνηση για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Καμία όχληση απο την ευρωπαϊκή εισαγγελία – Να ξεκαθαρίσει την θέση της η Λευκωσία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε και για τις αναρτήσεις Τσίπρα αλλά και το πόρισμα του Γενικού Χημείο του Κράτους για τα Τέμπη
Φωτογραφία αρχείου 
(EUROKINISSI
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Δράμας: «Δεν πηγαίνω ούτε να τσακώνομαι ούτε να με απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν»
Στην καταγγελία του αναφέρει ότι ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Δράμας «προσκείμενος στο ΚΚΕ ξεκίνησε δημόσιο αγώνα για να με προπηλακίσουν εκεί κατά την άφιξη μου»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 51
Ανδρουλάκης: «Οι μέρες ασυδοσίας της ΝΔ τελείωσαν, η πολιτική πρέπει να ξανασυστηθεί με την ηθική»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 51ης επετείου από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στην ιστορία της παράταξης ενώ κατέθεσε και συγκεκριμένες προτάσεις για το δημογραφικό
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Τα σενάρια για κοινή κοινοβουλευτική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς – Οι επιλεκτικές κινήσεις Τσίπρα στο πιθανό νέο κόμμα
Στελέχη και των δύο κομμάτων θεωρούν ότι θα μπορέσουν να αναστείλουν την κίνηση Τσίπρα αφού θα εμφανιστούν ως κοινός φορέας που θέλει να εκφράσει τον χώρο της αριστεράς
Σωκράτης Φάμελλος και Αλέξης Χαρίτσης 3
«Ορόσημο» για τη δημοσκοπική ανάκαμψη της ΝΔ η ΔΕΘ – Ο κρίσιμος ρόλος του αριθμού 3
Η προσδοκία στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» είναι τα ποσοστά, μετά τη Δ.Ε.Θ. να αυξηθούν κατά 2 με 3 μονάδες, κι έτσι στην εκτίμηση ψήφου το ποσοστό της «γαλάζιας» παράταξης να γράψει μπροστά τον αριθμό «3»
Κυριάκος Μητσοτάκης 28
Νίκος Ανδρουλάκης: «Οι μέρες της ασυδοσίας της ΝΔ σε λίγο τελειώνουν» - Η ομιλία του από το Ζάππειο για τα 51 χρόνια ΠΑΣΟΚ
51 χρόνια μετά τη δημιουργία του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, έγινε το βράδυ της Τετάρτης η επετειακή εκδήλωση στο Ζάππειο με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης
16