Κόσμος

Ουκρανία: Η Γαλλία στέλνει τεθωρακισμένα -Υπό εξέταση και η αποστολή πυραύλων κατά πλοίων

Η Γαλλία στέλνει πολλά τεθωρακισμένα (μεταφοράς προσωπικού και μάχης) στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας  Σεμπαστιάν Λεκορνού.

«Για να μετακινούνται με ταχύτητα σε ζώνες υπό εχθρικά πυρά, οι Ουκρανοί στρατιώτες χρειάζονται τεθωρακισμένα οχήματα», συνόψισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Parisien-Aujourd’hui en France και μεταφορτώθηκε χθες Δευτέρα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Το Παρίσι θα «παραδώσει, σε μεγάλες ποσότητες, οχήματα αυτού του τύπου, VAB τα οποία «διαθέτουν οπλισμό», είπε.

Ο Λεκορνού επιβεβαίωσε επίσης την αποστολή στην Ουκρανία άλλων έξι πυροβόλων μακρού βεληνεκούς CAESAr, πέραν των δώδεκα που έχουν σταλεί ήδη για να αντιμετωπιστεί η ρωσική εισβολή. Τα συστήματα αυτά 155 χιλιοστών, προσαρμοσμένα σε φορτηγά, έχουν δραστικό βεληνεκές που μπορεί να ξεπερνά τα σαράντα χιλιόμετρα, ανάλογα με τα πυρομαχικά. Μπορούν να βάλλουν από έξι ως οκτώ φορές ανά λεπτό.

Δεν διευκρίνισε πάντως την ημερομηνία που προβλέπεται για την παράδοση των επιπλέον συστημάτων του πυροβολικού, την οποία υποσχέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τη 16η Ιουνίου, όταν επισκέφθηκε το Κίεβο.

Υπό εξέταση η αποστολή πυραύλων κατά πλοίων

Για την παράδοση πυραύλων κατά πλοίων, τους οποίους ζητεί η ουκρανική κυβέρνηση για να σπάσει «τον ναυτικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει η Ρωσία στερώντας από πολλές χώρες τις παραδόσεις σιτηρών και πρώτων υλών», ο υπουργός περιορίστηκε να πει πως είναι «ανάμεσα στους φακέλους που εξετάζονται», αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την έναρξη της εισβολής του στρατού της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, το Παρίσι έχει παραδώσει στο Κίεβο, πέρα από τα πυροβόλα CAESAr, αντιαρματικούς πυραύλους Milan και αντιαεροπορικούς πυραύλους Mistral. Στα μέσα Απριλίου, η τότε υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, η Φλοράνς Παρλί, υπολόγιζε ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός που είχε προμηθεύσει μέχρι τότε το Παρίσι στο Κίεβο ξεπερνούσε σε αξία τα εκατό εκατομμύρια ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε γιος Νορβηγών διπλωματών που έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια από τον σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Επστάιν
Το ζευγάρι των Νορβηγών είχε αποκτήσει διεθνή αναγνώριση για τον ρόλο του στις Συμφωνίες του Όσλο τη δεκαετία του 1990, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Τζέφρι Επστάιν
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί τους ιδιοκτήτες ιρανικών επιχειρήσεων να μην απολύουν προσωπικό: «Πρέπει να υποστηριχθούν»
«Οι εργαζόμενοι στον παραγωγικό τομέα πρέπει να υποστηριχθούν δίνοντας προτεραιότητα στην κατανάλωση προϊόντων που κατασκευάζονται στη χώρα», προέτρεψε ο ανώτατος ηγέτης
Μοτζταμπά Χμαενεΐ
Ουρές και νεύρα έξω από την μοναδική κάβα της Σαουδικής Αραβίας, επειδή ξέμεινε από προμήθειες λόγω του πολέμου στο Ιράν
Τα ράφια στην κάβα είναι ως επί το πλείστον άδεια και τα μόνα διαθέσιμα είναι ακριβές ή λιγότερο γνωστές μάρκες, τόνισαν πέντε άτομα που επισκέφτηκαν το κατάστημα στο Ριάντ τις τελευταίες ημέρες
Αλκοόλ
Βίντεο με άγρια επίθεση που δέχτηκε Γαλλίδα μοναχή στο Όρος Σιών στην Ιερουσαλήμ - Εβραίος την έσπρωξε και την κλώτσησε
Η μοναχή υπέστη εκδορές στο πρόσωπο, αλλά δεν αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε έναν 36χρονο άνδρα που φορούσε παραδοσιακή εβραϊκή ενδυμασία
Ιερουσαλήμ