Κόσμος

Ντονέτσκ: Έφεση άσκησε ο Βρετανός και ο Μαροκινός που καταδικάστηκαν σε θάνατο

Έφεση άσκησαν ο ένας Βρετανός και ο Μαροκινός που έχουν καταδικαστεί σε θανατική ποινή από δικαστήριο των φιλορώσων αυτονομιστών στην αποσχισθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, επειδή πολεμούσαν στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για «δραστηριότητες μισθοφόρων» αφού συνελήφθησαν ενώ μάχονταν με τις ουκρανικές δυνάμεις και δικαστήριο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, τους καταδίκασε με την εσχάτη των ποινών, τη θανατική ποινή.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, το Ανώτατο Δικαστήριο της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ –η οποία αναγνωρίζεται μόνο από τη Ρωσία και τη Συρία– έλαβε τις εφέσεις από τους δικηγόρους των δύο καταδικασθέντων.

Ο δεύτερος Βρετανός, ο Έιντεν Άσλιν, δεν έχει ακόμη ασκήσει έφεση, πρόσθεσε το ρωσικό πρακτορείο, επικαλούμενο τον συνήγορό του.

Η θανατική ποινή θα ισχύει από το 2025 και μετά

Σύμφωνα με τους φιλορώσους αυτονομιστές, η θανατική ποινή θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2025, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο ποινικό κώδικά της, ο οποίος θα αρχίσει να εφαρμόζεται από σήμερα (1.7.2022).

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ έχει τη θανατική ποινή στη νομοθεσία της από το 2014, αλλά έως τώρα δεν υπάρχουν νόμοι για την εφαρμογή της. Η Διεθνής Αμνηστία, που παρακολουθεί τη χρήση της θανατικής ποινής σε όλο τον κόσμο, δεν έχει καταγράψει περιπτώσεις επίσημων εκτελέσεων στην περιοχή.

Δεν ήταν σαφές τι θα σημαίνουν για τους παραπάνω άνδρες οι νέοι κανόνες που περιγράφονται στην επικαιροποιημένη εκδοχή του ποινικού κώδικα της ΛΔΝ που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της νομοθετικής εξουσίας της αποσχισθείσας περιοχής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έργα και ημέρες της ICE στις ΗΠΑ: Τι είναι και πώς δρα η «Γκεστάπο του Τραμπ»
Το 2025 ήταν η πιο φονική χρονιά για την Αστυνομία Μετανάστευσης των ΗΠΑ εδώ και 20 χρόνια με 31 νεκρούς στα κέντρα κράτησης - Από το Λος Άντζελες και την επιχείρηση «Midway Blitz», στη νεκρή γυναίκα στη Μινεάπολη στην αρχή του 2026
Πράκτορες της ICE
Τραμπ: «Η Βενεζουέλα θα αγοράζει μόνο αμερικανικά προϊόντα από τα έσοδα της συμφωνίας για το πετρέλαιο»
Θρήνος στις κηδείες των στρατιωτικών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αμερικανικής επιχείρησης της 3ης Ιανουαρίου - Στους 100 οι νεκροί - «Κηλίδα» στις σχέσεις Βενεζουέλας με ΗΠΑ «βλέπει» η Ντέλσι Ροδρίγκες
Ντόναλντ Τραμπ
Οργή και διαδηλώσεις στη Μινεάπολη για τον θανάσιμο πυροβολισμό της 37χρονης από πράκτορα της ICE - Ήταν «νόμιμη άμυνα» λέει ο Τραμπ
«Εμφύλιος» μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για τη δολοφονία της 37χρονης - Μητέρα ενός παιδιού το θύμα - Ο πράκτορας ισχυρίζεται πως απειλήθηκε η ζωή του και για αυτό την πυροβόλησε
37χρονη
24