Ελλάδα

Κάθε σχέση με τον ψευτογιατρό αρνήθηκε συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργός

Αρνήθηκε κάθε σχέση με τον ψευτογιατρό ο πρώην υπουργός  στην απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ο  κατηγορούμενος απολογήθηκε για περίπτωση ασθενή ο οποίος υπεβλήθη σε επέμβαση στην οποία συμμετείχε, κατά την οποία του αφαίρεσαν το πλευρό, του έβαλαν ένα σίδερο «κλωβό» και τελικά μετά την επέμβαση-σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει- απέκτησε ποσοστό αναπηρίας 85%.

Για αυτήν την υπόθεση έχουν αποδοθεί κατηγορίες στον «ψευτογιατρό» και τρεις γιατρούς, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός. «Αισθάνομαι άβολα, πρέπει να απολογηθώ για ένα απολύτως επιτυχημένο χειρουργείο» τόνισε ο κατηγορούμενος στην απολογία, προσθέτοντας: «Συμφώνησα να χειρουργηθεί ο ασθενής, ήταν επιβεβλημένη η επέμβαση για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του εκεί. Την παραμονή τον είχα ενημερώσει παρουσία της συζύγου του.

Ήταν μία άκρως επιτυχημένη επέμβαση. Σε λιγότερο από δέκα μέρες ήταν σπίτι του. Αφαιρέθηκε μέρος δεξιάς πλευράς. Η αφαίρεση πλευράς δεν αποτελεί ακρωτηριαστική επέμβαση. Από Β Παγκόσμιο και μετά ενδείκνυται και εφαρμόζεται για ευστάθεια και αναπνευστική δεινότητα ασθενούς» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο «ψευτογιατρός» ήταν παρών στο χειρουργείο και ανέφερε ότι δεν τον γνωρίζει καν. «Δεν τον γνωρίζω καν. Ούτε εντός, ούτε εκτός χειρουργείου τον έχω δει ποτέ. Σε τέτοια νευροχειρουργική επέμβαση, δε θα έμπαινε ποτέ μέσα.

Το ακούω ότι ήταν παρών σε επεμβάσεις, ποτέ παρουσία μου.  Καμία σχέση, καμία συνεργασία μαζί του, δεν έχω παραπέμψει ποτέ ασθενείς μου σε αυτόν» ανέφερε ο κατηγορούμενος, επισημαίνοντας «31 χρόνια θωρακοχειρουργός, με ακηλίδωτη καριέρα, δυστυχώς για μένα έχω δει τη φωτογραφία μου και το όνομα μου να παίζει σε εφημερίδες. Πολύ βαρύ για μένα. Έχω δεχτεί δεκάδες κλήσεις ασθενών μου που με ρωτούσαν τι και πως, ήθελαν να καταθέσουν για εμένα».

Οι απολογίες των συγκατηγορουμένων του «ψευτογιατρού» συνεχίζονται στις επόμενες συνεδριάσεις ενώ η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας αναμένεται-εκτός απροόπτου- τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει «απερίφραστα» το περιστατικό βίας στη Νομική Σχολή με την εισβολή κουκουλοφόρων
«Φαινόμενα βίας είναι απολύτως καταδικαστέα, τόσο από το δικηγορικό σώμα, όσο και από κάθε πολίτη στο πλαίσιο μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας»
Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στην επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική
Νέα δεδομένα για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου - Ισχαιμικό επεισόδιο «δείχνουν» οι ιστολογικές εξετάσεις του 39χρονου
Οι ιστολογικές εξετάσεις εστιάζονται στο συμπέρασμα ισχαιμικού επεισοδίου, δηλαδή να πέθανε ο 39χρονος από κάποιο πρόβλημα στην καρδιά, λόγω εξάντλησης και υποθερμίας
Ο Βασίλης Καλογήρου και το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του 1
Η Ειρήνη Μουρτζούκου ξανά μαζί με τη μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη – Που εστιάζονται οι έρευνες για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
Η Ειρήνη Μουρτζούκου είναι ξανά μαζί με την μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη, παρά το γεγονός πως μέχρι και πριν λίγο καιρό την κατηγορούσε...
Ειρήνη Μουρτζούκου