Κόσμος

Φιλιππίνες: Ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε πανεπιστήμιο – Τρεις νεκροί

Ένας ένοπλος εισέβαλε στο πανεπιστήμιο Ateneo της Μανίλας των Φιλιππίνων και άρχισε να πυροβολεί, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους. Οι αρχές εκτιμούν ότι μάλλον πρόκειται για στοχευμένη δολοφονία. 

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ στο πανεπιστήμιο της Μανίλας των Φιλιππίνων κατά την προσέλευση αποφοίτων και των οικογενειών τους σε τελετή απονομής πτυχίων.

Η Ρόουζ Φουριγκάι, πρώην δήμαρχος επαρχιακής πόλης, η κόρη της οποίας περιλαμβάνεται στους αποφοίτους που θα ελάμβαναν μέρος στην τελετή, σκοτώθηκε, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.

Νεκροί είναι επίσης ένας συνεργάτης της πρώην δημάρχου και ένας σωματοφύλακας.

Ο δράστης της επίθεσης έχει συλληφθεί.

Οι ένοπλες επιθέσεις στα σχολεία και τα πανεπιστήμια των Φιλιππίνων είναι σπάνια, παρά την χαλαρή νομοθεσία περί οπλοκατοχής. Ομως, οι δολοφονίες πολιτικών είναι αρκετά συνηθισμένες, κυρίως σε περιόδους εκλογών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ εξαπολύει αεροπορική επίθεση στη Γάζα με στόχο την Ισλαμική Τζιχάντ, παρά την συμφωνία εκεχειρίας -Τέσσερις τραυματίες
Μέσα στο έδαφος που ελέγχεται από τη Χαμάς, το νοσοκομείο Al-Awda επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε τραυματίες για περίθαλψη μετά από μια επίθεση στη Nuseirat
Γάζα
Πέθανε «από τη θλίψη του» ο πατέρας της 12χρονης που βιάστηκε και δολοφονήθηκε από 27χρονη στη Γαλλία
Ο πατέρας είχε κρεμάσει ένα γράμμα στην πόρτα του διαμερίσματος, όπου η 27χρονη βασάνισε και δολοφόνησε το νεαρό κορίτσι - «Ανυπομονώ να σε ξαναδώ, ο μπαμπάς σου που σε αγαπάει για πάντα», έγραφε
Γυναίκα 8