Κόσμος

Νέα «βόμβα» από τη Μόσχα: Κλείνει κι άλλο τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου από τον Nord Stream 1

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ότι μειώνει τις ημερήσιες παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στα 33 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα από μεθαύριο, Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, αυτό θα αντιστοιχεί στο 20% της χωρητικότητας του αγωγού. Η τρέχουσα ροή φυσικού αερίου στη Γερμανία είναι μόνο στο 40%.

Η εταιρεία ανέφερε ότι σταματά τη λειτουργία μιας δεύτερης τουρμπίνας λόγω της «τεχνικής κατάστασης του κινητήρα».

Η πλήρης χωρητικότητα του Nord Stream 1 είναι πάνω από 160 κυβικά μέτρα αερίου που εξάγονται καθημερινά. Η διακοπή λειτουργίας της συγκεκριμένης τουρμπίνας θα έχει ως αποτέλεσμα μειωμένη χωρητικότητα κατά 33 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Η Gazprom είπε ότι η παραγωγική ικανότητα πρόκειται να μειωθεί στον σταθμό συμπίεσης Portovaya της Ρωσίας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας που – όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AFP επικαλούμενο κυβερνητικό εκπρόσωπο – ανέφερε ότι δεν υπάρχει «τεχνικός λόγος» για τη διακοπή της παράδοσης φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω του Nord Stream 1.

Πηγή: DW

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκία: 13 συλλήψεις μελών του CHP – «Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνηθεί το κόμμα από διορισμένους επιτρόπους» λέει ο Οζγκιούρ Οζέλ
O Οζέλ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να αφήσει την αντιπολίτευση «χωρίς ηγέτη, χωρίς κόμμα και χωρίς επιλογή»
Ο πρόεδρος του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ
Ιράν: «Οι ΗΠΑ σαμποτάρουν τις διαπραγματεύσεις» – Σε «θέση μάχης» ο Τραμπ για νέες επιθέσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο
Στην Τεχεράνη ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Πακιστάν - Τι αναφέρουν αμερικανικά μέσα για τις νέες απειλές Τραμπ και τα σχέδιά του για νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν
Γυναίκα περπατάει στην Τεχεράνη