Κόσμος

Οι ΗΠΑ πωλούν F-35 στη Γερμανία

Το «πράσινο φως» για την πιθανή πώληση των μαχητικών F-35 στη Γερμανία άναψε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Το ύψος της αγοραπωλησίας θα φτάσει τα 8,4 δισ. ευρώ, αφού εκτός από τα μαχητικά, το Βερολίνο θα αγοράσει επίσης πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Η συμφωνία ΗΠΑ – Γερμανίας για την αγορά F-35 ολοκληρώθηκε μετά τη δέσμευση του Γερμανού καγκελαρίου, Όλαφ Σολτς να αναβαθμίσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Μεταξύ των βασικών αναδόχων της σύμβασης περιλαμβάνονται οι Lockheed Martin, Boeing και Raytheon Technologies, σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια των ΗΠΑ (DSCA) ενημέρωσε χθες Πέμπτη (28.07.2022) το Κογκρέσο για την πιθανή συμφωνία. Παρά την έγκριση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από την ενημέρωση δεν προκύπτει ότι έχει υπογραφεί συμφωνία ή ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις.

Η Γερμανία γνωστοποίησε τον Μάρτιο ότι σκοπεύει να αγοράσει 35 αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 προκειμένου να αντικαταστήσει τα πεπαλαιωμένα Tornado που διαθέτει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν
Ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικό «χτύπημα» στο Ιράν και ο Πεζεσκιάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ ότι «υποκινούν τους ταραξίες»
Ο Ρεζά Παχλαβί, που θεωρείται ένας από τους πιθανούς «διαδόχους» του Αλί Χαμενεΐ, σε σημερινό του μήνυμα κάνει ειδική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ