Κόσμος

La Repubblica: «Το Βερολίνο είναι έτοιμο να συζητήσει την πρόταση για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου»

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η γερμανική κυβέρνηση δείχνει να αλλάζει στάση σε ό,τι αφορά την επιβολή ανώτατης τιμής στο φυσικό αέριο.

«Συγκρατημένη αισιοδοξία στην κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι. Στο Βερολίνο κάτι κινείται και, σε ό,τι αφορά το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, υπάρχει μια ουσιαστική, θετική διάθεση», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης, στην διαδικτυακή της έκδοση.

Προσθέτει, δε, ότι «το μήνυμα έφτασε στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, το Παλάτσο Κίτζι, από την Καγκελαρία και θα πρέπει να βρει επιβεβαίωση, βέβαια, στην φάση λήψης συγκριμένων αποφάσεων».

Η La Repubblica υπογραμμίζει, τέλος, ότι «όλα θα επαληθευθούν στις 9 Σεπτεμβρίου, στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ σπρώχνει στον γκρεμό τις σχέσεις ΗΠΑ – ΕΕ: Η εμμονή με τη Γροιλανδία, οι «αδύναμοι» Ευρωπαίοι και τα γαλλικά κρασιά
«Ξέρω τους ηγέτες (της Δανίας), είναι υπέροχοι άνθρωποι, είναι πολύ καλοί άνθρωποι, αλλά δεν πάνε καν εκεί - Πρέπει να αποκτήσουμε τη Γροιλανδία, πρέπει να το κάνουν, δεν μπορούν να την προστατεύσουν»
O Ντόναλντ Τραμπ