Κόσμος

Πέθανε ο γιος του Τσε Γκεβάρα, Καμίλο από καρδιακή προσβολή

Ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς, γιος του αργεντίνικης καταγωγής επαναστάτη-αντάρτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα πέθανε τη Δευτέρα στο Καράκας σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή προσβολή, όπως ανακοίνωσε ο Κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.

“Με βαθύτατη λύπη, λέμε αντίο στον Καμίλο, γιο του Τσε και άνθρωπο που προωθούσε τις ιδέες του” (Τσε), ανακοίνωσε ο πρόεδρος στο λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με το κουβανικό πρακτορείο ειδήσεων Prensa latina, ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Καράκας όταν υπέστη “πνευμονική εμβολή η οποία προκάλεσε έμφραγμα”.

Γεννημένος το 1962, ο Καμίλο ήταν ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά του Κουβανο-αργεντινού αντάρτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, που σκοτώθηκε από τον βολιβιανό στρατό το 1967, και την Κουβανή σύζυγό του Αλέιντα Μαρτς, επίσης αντάρτισσα.

Άλλα τρία παιδιά γεννήθηκαν από τον γάμο αυτό: Η Αλέιντα, η Σέλια και ο Ερνέστο.

Ο “Τσε” είχε μια άλλη κόρη (την ‘Ιλντα που πέθανε το 1995) από έναν προηγούμενο γάμο με την Περουβιανή ‘Ιλντα Γκαντέα.

Με πτυχίο στο Εργατικό Δίκαιο, ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς ήταν διευθυντής του Κέντρου Μελετών Τσε Γκεβάρα στην Αβάνα, ιδρύματος αφιερωμένου στη διαιώνιση του έργου και της σκέψης του πατέρα του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ στην Τουρκία: Χάθηκε από τα ραντάρ ιδιωτικό τζετ - Πληροφορίες ότι μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού της Λιβύης
«Λάβαμε ειδοποίηση για αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους κοντά στην Haymana, ωστόσο δεν ήταν δυνατή η επαναφορά της επικοινωνίας με το αεροσκάφος μετά από αυτό» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών
Τουρκία: Χάθηκε από τα ραντάρ ιδιωτικό τζετ – Πληροφορίες ότι μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού της Λιβύης
Αυτοκτόνησε γνωστός Αυστραλός αθλητικός ρεπόρτερ στο Λος Άντζελες - Έπεσε στο κενό από ταράτσα κτηρίου
Ο ίδιος ασχολούταν κυρίως με το ρεπορτάζ του τένις, ενώ φαινόταν πολύ χαρούμενος στην δουλειά του παίρνοντας συνεντεύξεις από τους κορυφαίους στο κόσμο, όπως τον Κάρλος Αλκαράθ
ρεπόρτερ