Κόσμος

Κορονοϊός: Η Κίνα σχεδιάζει την χαλάρωση των μέτρων εισόδου ξένων τουριστών στη χώρα

Σχέδιο κανόνων που θα διευκολύνουν την είσοδο κάποιων ξένων πολιτών στην Κίνα για επισκέψεις σε τουριστικές τοποθεσίες κατά μήκος των κινεζικών συνόρων, εξέδωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Ταξιδιωτικές ομάδες που οργανώνονται από τουριστικά γραφεία σε συνοριακές περιοχές στην Κίνα μπορούν να επιλέξουν το λιμάνι εισόδου και εξόδου τους από τη χώρα “με ευελιξία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω σχετικά με τις τοποθεσίες τις οποίες αφορά η ανακοίνωση αυτή ούτε σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για το μέτρο αυτό.

Η Κίνα έχει κλείσει τα σύνορά της στους ξένους τουρίστες μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού το 2020, επιτρέποντας μόνον σε συγκεκριμένες ομάδες ξένων πολιτών να εισέλθουν στη χώρα, όπως αυτοί που έχουν κάποιες βίζες (θεωρήσεις εισόδου) εργασίας.

Τους τελευταίους μήνες, οι κανόνες έχουν σταδιακά χαλαρώσει, ξεκινώντας από την επανάληψη περισσότερων απευθείας πτήσεων ανάμεσα στην Κίνα και κάποιες χώρες ως την άδεια που δόθηκε σε ξένους φοιτητές με έγκυρες άδειες διαμονής να εισέλθουν στο κινεζικό έδαφος. Επίσης μειώθηκε η καραντίνα που προβλέπεται για τις αφίξεις από το εξωτερικό.

Η Κίνα συνορεύει με περισσότερες από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Μογγολία, η Μιανμάρ, το Λάος και το Βιετνάμ.

Κινεζικές πόλεις κατά μήκος των συνόρων αντιμετωπίζουν συχνά ζήτημα εισαγόμενων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, τα οποία συνδέονται με τη διέλευση ξένων και Κινέζων πολιτών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κομισιόν: «Ευπρόσδεκτη η συνάντηση Τραμπ – Πούτιν αν έχει στόχο μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία»
«Δεν υπάρχει ειδική απαγόρευση για τη μετακίνηση του Ρώσου προέδρου και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στην ΕΕ» διευκρινίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Αποκάλυψη Reuters: Η κυβέρνηση Άσαντ μετέφερε κρυφά δεκάδες χιλιάδες σορούς σε μυστική τοποθεσία στη Δαμασκό για να σβήσει τα ίχνη δολοφονιών
Η επιχείρηση μεταφοράς σορών από την Κουτάιφα σε μια άλλη κρυφή τοποθεσία ονομάστηκε «Επιχείρηση Μετακίνηση της Γης» και διήρκεσε από το 2019 έως το 2021 - Δεκάδες χιλιάδες οι θαμμένοι
Ο μηχανικός Ahmed Ghazal πλησιάζει μια τρύπα που, όπως είπε, προοριζόταν να γίνει μυστικός μαζικός τάφος από την κυβέρνηση Άσαντ κοντά στην πόλη Dhumair της Συρίας 2
«Μας συμφέρει η πώληση των μαχητικών Eurofighter στην Τουρκία» λέει o Γερμανός ΥΠΕΞ
Σημείωσε επίσης ότι «η Τουρκία είναι ένας βασικός στρατηγικός εταίρος για εμάς στο πλαίσιο της συμμαχίας του ΝΑΤΟ», επισημαίνοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις για τις λεπτομέρειες συνεχίζονται»
Μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter Typhoon 5