Κόσμος

Μήνυμα ΗΠΑ στην Μελόνι: Θα συνεργαστούμε στο Ουκρανικό και στα ανθρώπινα δικαιώματα

Σαφές μήνυμα έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν στη νέα ακροδεξιά κυβέρνηση στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα ο Μπλίνκερ έγραψε στο twitter πως στις ΗΠΑ «ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ιταλική κυβέρνηση για τους κοινούς μας στόχους: την υποστήριξη μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης Ουκρανίας, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την οικοδόμηση ενός βιώσιμου οικονομικού μέλλοντος».

Παράλληλα τόνισε πως «η Ιταλία είναι ένας ζωτικής σημασίας σύμμαχος, μια ισχυρή δημοκρατία και ένας πολύτιμος εταίρος».

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να θέσει την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο επίκεντρο της εξωτερικής του πολιτικής.

Το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας (Fratelli d’Italia, FdI) υπό την Τζόρτζια Μελόνι επικράτησε στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στην Ιταλία, όπου για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένα μεταφασιστικό κόμμα οδεύει να κυβερνήσει τη χώρα.

Η Μελόνι έχει διαχωρίσει τη θέση της από ορισμένους άλλους ακροδεξιούς ηγέτες στην Ευρώπη υποστηρίζοντας σθεναρά την Ουκρανία στην μάχη της κατά της ρωσικής εισβολής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παρίσι: Το Κατάρ κατέχει 20% των προσόψεων στα Ηλύσια Πεδία – Πώς άλλαξε η πιο γνωστή λεωφόρος της γαλλικής πρωτεύουσας
Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας Le Monde, η Ντόχα έχει αποκτήσει τον έλεγχο αρκετών εμβληματικών κτιρίων στη διασημότερη λεωφόρο του Παρισιού, επωφελούμενη από φορολογικές συμφωνίες της δεκαετίας του 1990
Παρίσι
Ουκρανία: Ο Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να συναντήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα, δηλώνει ο Μάρκο Ρούμπιο
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με την ελπίδα να επιτύχει μια ειρηνευτική συμφωνία που θα γίνει αποδεκτή και από τον Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ