Κόσμος

Στην Λιβύη το μισό υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας – Φήμες για εκχώρηση της Λιβυκής ΑΟΖ

Το μισό υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας μεταβαίνει σήμερα στην Λιβύη.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, οι Υπουργοί Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ, Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, Εμπορίου Μεχμέτ Μους καθώς και ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Προεδρίας και ο Προεδρικός Σύμβουλος Ιμπραχίμ Καλίν μεταβαίνουν στην Λιβύη για επίσημη επίσκεψη σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνει το ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, προβλέπεται να συζητηθεί η διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη Λιβύη και οι εκλογές σε αυτό το πλαίσιο, να επανεξεταστούν οι διμερείς σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας σε θέματα στρατιωτικής εκπαίδευσης, και να ανταλλαγούν απόψεις για περιφερειακά ζητήματα.

Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι στην επίσκεψη αυτή θα υπογραφεί η διμερής συμφωνία για τη μίσθωση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Λιβύης στην Τουρκία από τουρκικές εταιρείες για την Εκμετάλλευση Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει: «Η Ελλάδα ενοχλείται γιατί η Τουρκία έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο. Πρώτα υπογράψαμε με την Λιβύη τη συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. Μετά καθορίσαμε τα δυτικά όρια της υφαλοκρηπίδας μας. Εννέα φορές προσπάθησαν να μπουν τα πλοία της Ελλάδας, των ελληνοκυπρίων και τρίτων χωρών. Όλα αυτά τα εμποδίσαμε με διπλωματικές προσπάθειες και με τα μέτρα που λάβαμε στο πεδίο. Η προβολή και η επιτυχία της Τουρκίας στον διεθνή χώρο τρελαίνει την Ελλάδα. Για αυτό η Ελλάδα θέλει να προκαλέσει την Τουρκία».  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ για τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη: «Πρόκειται για τραγωδία – αποτέλεσμα εχθρικής αντίστασης Δημοκρατικών»
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, ο Ντόναλντ Τραμπ, «δεν θέλει να βλέπει ανθρώπους να σκοτώνονται στους δρόμους, αλλά απαιτεί το τέλος της αντίστασης και του χάους»
Στέλεχος του Γραφείου Ποινικής Σύλληψης (BCA) επιμελείται το σημείο όπου ο Alex Pretti, σκοτώθηκε από πυροβολισμούς ομοσπονδιακών υπαλλήλων της υπηρεσίας μετανάστευσης που προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ενώ άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο, στο Μινεάπολις
Πάνω από 20 οι νεκροί λόγω του πολικού ψύχους στις ΗΠΑ: Θερμοκρασίες ρεκόρ στους -45 βαθμούς, σχεδόν 1 εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Τουλάχιστον 20 πολιτείες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, όπως και η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί στις μεταφορές, στις πτήσεις και στην ηλεκτροδότηση
Χιονοθύελλα