Πολιτική

Άγγελος Συρίγος: Προϊόν σκληρής διπλωματικής προεργασίας οι δηλώσεις των ΗΠΑ για το παράνομο Τουρκολιβυκό Σύμφωνο

Την σκληρή δουλειά που γίνεται σε διπλωματικό επίπεδο όσον αφορά στις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας αλλά και την παράνομη συμφωνία με την Λιβύη για έρευνες υδρογονανθράκων επισήμανε ο υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής διεθνών σχέσεων Άγγελος Συρίγος στην Ολομέλεια της Βουλής.

Απαντώντας σε σχόλιο βουλευτή κατά την συζήτηση  της Κύρωσης της Εκπαιδευτικής Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Μαυροβουνίου ο Άγγελος Συρίγος τόνισε: «Χθες, το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έβγαλε μια σαφέστατη ανακοίνωση που είπε ότι η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης δεν μπορεί να δεσμεύει τη χώρα με μακροπρόθεσμες συμφωνίες. Εάν πιστεύετε ότι αυτή η δήλωση έγινε γιατί ξύπνησε κάποιος Αμερικανός χθες το πρωί και είπε ας κάνουμε μια τέτοια δήλωση, αυταπατάστε. Η πραγματικότητα είναι ότι τέτοιες δηλώσεις είναι προϊόν σκληρής διπλωματικής προεργασίας, και γι’ αυτό γίνανε». 

Ο υφυπουργός, παράλληλα, επισήμανε πως αυτή είναι  η 4η  κατά σειρά δήλωση των ΗΠΑ, που καταγράφει τις τελευταίες εβδομάδες, στην οποία οι Αμερικανοί, εάν και κρατούν συνήθως πολιτική ίσων αποστάσεων, παίρνουν ρητή θέση υπέρ της Ελλάδος. Οι άλλες τρεις φορές αφορούσαν στη ρητή καταδίκη των τουρκικών δηλώσεων για την ελληνική κυριαρχία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Μητσοτάκης απάντησε έμμεσα στον Καραμανλή για τη Δικαιοσύνη: H αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης μπορεί εύκολα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον να γίνει μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία στο μυαλό των πολιτών
«Το έργο της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης προωθείται με την εμπιστοσύνη σε αυτήν» τόνισε ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 66
Έρχεται «χρονοκόφτης» στη Βουλή - Πάνω από 7 ώρες κράτησε η συζήτηση για την εξωτερική πολιτική
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν αυτή που αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» στην υπέρβαση του προβλεπόμενου χρόνου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για την εξωτερική πολιτική
Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την εξωτερική πολιτική
Χάρης Δούκας: «Διάλογο και με το κόμμα Τσίπρα» – Αιχμές για την επιλογή των προσυνεδριακών ομάδων
Επισήμανε πως έμαθε τη συμμετοχή του στην Πολιτική Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου από τα μέσα ενημέρωσης και πως ο ίδιος είχε προτείνει 4-5 ανθρώπους για τις επιτροπές, εισηγήσεις που δεν έγιναν δεκτές
Ο δήμαρχος της Αθήνας Χάρης Δούκας 2
Η «μπηχτή» του Άδωνι Γεωργιάδη στον Τσίπρα για το βιβλίο του «Ιθάκη» - «Αλέξη φίλε μου, προλαβαίνεις να αλλάξεις τον τίτλο»
«Η επιλογή του να ονοματίσει το βιβλίο του ως "Ιθάκη" ανακαλεί υποχρεωτικά στη μνήμη μας τις διακοπές αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι, πάνω σε πολυτελές σκάφος»
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στο βήμα της Βουλής 28
Δημήτρης Καιρίδης για Κυριάκο Βελόπουλο: Δεν είναι Ελληνική Λύση, είναι γερμανική – Ο πατριωτισμός είναι στις πράξεις και όχι στα κούφια λόγια
«Δεν μπορεί να είσαι πατριώτης, να λέγεσαι Ελληνική Λύση και να είσαι γερμανική λύση στο πρόβλημα των τραπεζών, της ρευστότητας, της οικονομίας»
Ο Δημήτρης Καιρίδης
29