Κόσμος

Ιταλία: Συνάντηση Μπερλουσκόνι, Μελόνι και Σαλβίνι, με θέμα τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης

Οι επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, Ματέο Σαλβίνι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι συναντήθηκαν, σήμερα (08.10.2021), στην βίλα του «Καβαλιέρε», έξω από το Μιλάνο.

Κύριο θέμα συζήτησης, ήταν οι ζυμώσεις και οι διάφορες επαφές και κινήσεις, ενόψει του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης της χώρας. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, οι Τζόρτζια Μελόνι, Ματέο Σαλβίνι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επιθυμούν, όπως διαρρέει, μια ισχυρή κυβερνητική ομάδα, η οποία να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει, πρώτα απ΄όλα, την συνεχή αύξηση της τιμής της ενέργειας.

Η Λέγκα, ειδικότερα, υπογράμμισε σε ανακοινωθέν της ότι προτεραιότητά της είναι η προστασία της αγοραστικής δύναμης των Ιταλών, τόσο των εργαζομένων, όσο και των συνταξιούχων. Η δε Τζόρτζια Μελόνι, σε ανάρτησή της στο Facebook, τόνισε ότι «στόχος της νέας κυβέρνησης θα είναι να προσφέρει και πάλι μέλλον, όραμα και μεγαλείο στην Ιταλία» και ότι «σύντομα η χώρα πρόκειται, επιτέλους, να γυρίσει σελίδα».

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής βουλής και στέλεχος των Αδελφών της Ιταλίας, Φάμπιο Ραμπέλι, τέλος, επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του είναι της άποψης ότι η χώρα πρέπει να αντιπροσωπευθεί, στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 20ης Οκτωβρίου, από τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι. Όσο για την νέα κυβέρνηση, δήλωσε ότι είναι πιθανό να δημιουργηθεί μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η απολογία του συζύγου για την άγρια δολοφονία της πρώην Μις Ελβετία: «Την αγαπούσα, μετανιώνω»
«Προκάλεσα ανείπωτο πόνο στην οικογένειά μου. Αυτό που έκανα είναι ασυγχώρητο και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη» είπε ο Μαρκ Ρίμπεν στη δίκη, ωστόσο έκανε λόγο για «ατύχημα»
Το μοντέλο από την Ελβετία Κριστίνα Γιοκσίμοβιτς
Αυστρία: Απελάθηκαν τρεις Ρώσοι διπλωμάτες με την κατηγορία της κατασκοπείας – Η Μόσχα υπόσχεται αντίποινα
«Θεωρούμε την κίνηση εντελώς αδικαιολόγητη, υποκινούμενη αποκλειστικά από πολιτικούς λόγους και κατηγορηματικά απαράδεκτη» είπε η ρωσική πρεσβεία στη Βιέννη
Αυστριακός αστυνομικός
Ιράν: Χτυπήσαμε αμερικανικό πολεμικό πλοίο που προσπάθησε να περάσει στα Στενά του Ορμούζ – Διαψεύδουν οι ΗΠΑ
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το πλοίο «παραβίασε την ασφάλεια ναυσιπλοΐας και μεταφορών» και συνέχισε την πορεία του παρά τις προειδοποιήσεις που εξέδωσαν οι ναυτικές δυνάμεις του Ιράν
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush στη Μέση Ανατολή 17