Κόσμος

Η Κίνα σταματά την πώληση LNG σε άλλες χώρες για να διασφαλίσει τις δικές της προμήθειες

Η ενεργειακή κρίση «χτυπά» και την Κίνα, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να διασφαλίσει προμήθειες για τη χώρα ενόψει του χειμώνα και ζητά από από τις εταιρείες κοινής ωφελείας που εισάγουν φυσικό αέριο να σταματήσουν τη μεταπώληση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε αγοραστές στην Ευρώπη και την Ασία.

Όπως μετέδωσε σήμερα (17.10.2022) το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας ζήτησε από τις PetroChina Co, Sinopec και Cnooc Ltd να διατηρήσουν τα χειμερινά φορτία του LNG για χρήση στο εσωτερικό της χώρας.

Η Επιτροπή δεν σχολίασε το ρεπορτάζ και οι PetroChina, Sinopec και Cnooc δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αιτήματα του Reuters για να σχολιάσουν.

Την ίδια ώρα, η ζήτηση έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδό της από το 2002, για αυτό και οι οι εισαγωγείς LNG στην Κίνα επιδιώκουν να παραμείνουν εκτός της αγοράς άμεσης παράδοσης τον φετινό χειμώνα.

Αυτό σημαίνει ότι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG στον κόσμο πιθανόν να αποφύγει να συναγωνιστεί την – επίσης πληγείσα από την ενεργειακή κρίση – Ευρώπη για προμήθειες.

Σήμερα, οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η χώρα θα αυξήσει κατά πολύ την ικανότητά τους για προμήθεια ενεργειακών προϊόντων και βασικών αγαθών επαναλαμβάνοντας μια πολιτική σταθεροποίησης των τιμών των πρώτων υλών και διασφάλισης των προμηθειών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Πακιστάν απειλεί με εκδίκηση την Ινδία για την επίθεση με πυραύλους – Φόβοι για κλιμάκωση των εχθροπραξιών
«Δεσμευόμαστε πως θα εκδικηθούμε κάθε ρανίδα αίματος αυτών των μαρτύρων», διεμήνυσε ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαμπάζ Σαρίφ σε διάγγελμά του προς το έθνος
Κατεστραμένο τζαμί μετά την επίθεση της Ινδίας στο Πακιστάν
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση