Κόσμος

Συγχαρητήρια Πούτιν σε Σι Τζινπίνγκ – Μιλά για «ολοκληρωμένη συνεργασία» με την Κίνα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε συγχαρητήρια στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος εξασφάλισε μια τρίτη θητεία στην ηγεσία του κόμματος και της χώρας του.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στο Σι ότι προσβλέπει σε περαιτέρω ανάπτυξη μιας «ολοκληρωμένης συνεργασίας» μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

«Η έκβαση του συνεδρίου του κόμματος επιβεβαιώνει πλήρως την πολιτική σας εξουσίας καθώς και τη ενότητα του κόμματος που οποίου ηγείστε», δήλωσε ο Πούτιν στον Σι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Ο Σι και ο Πούτιν υπέγραψαν μια συνεργασία «άνευ ορίων» τον Φεβρουάριο, τρεις εβδομάδες πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Έκτοτε, η Κίνα τηρεί προσεκτική στάση, επικρίνοντας τις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας, χωρίς όμως να επικυρώνει ή να βοηθά στη στρατιωτική επιχείρηση.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε βέβαιος ότι η εκ νέου ανάδειξη του Σι θα «ενισχύσει τη θέση της Κίνας στη διεθνή σκηνή» και θα βοηθήσει τη χώρα να υλοποιήσει τα σημαντικά εγχώρια επενδυτικά και αναπτυξιακά σχέδια, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 26χρονο που απειλούσε με μαχαίρι περαστικούς στην Κορσική
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ για να ακινητοποιήσουν τον 26χρονο και όταν απέτυχαν ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές
Πυροβολισμοί στην Κορσική
5
Ο Ζελένσκι «ρίχνει το γάντι» στον Τραμπ: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Ουκρανία θα στηρίξει την πρόταση των ΗΠΑ για τριμερείς συνομιλίες, εφόσον κάτι τέτοιο διευκολύνει την ανταλλαγή αιχμαλώτων και ανοίξει τον δρόμο για μια σύνοδο κορυφής
Ντόναλντ Τραμπ / Βολοντίμιρ Ζελένσκι