Κόσμος

Ιταλία: Αβέβαιοι για την κυβέρνηση Μελόνι οι πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία μιας νέας δημοσκόπησης στην Ιταλία, η οποία αφορά τη νεοσύστατη κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι. Η έρευνα διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La 7. 

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Ipsos, στην ερώτηση αν η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία -αυτή της Τζόρτζια Μελόνι- είναι καλύτερη από την προηγούμενη, με πρωθυπουργό τον Μάριο Ντράγκι, το 45% των απάντησε «όχι», το 36% «ναι» και το υπόλοιπο 19% δεν εκφέρει γνώμη.

Όσο για την νέα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και το αν «θα κινηθεί με σωστό ή λάθος τρόπο, για την επίλυση καίριας σημασίας ζητημάτων», το 41% απάντησε ότι δεν πρόκειται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, το 39% έχει εμπιστοσύνη ότι θα πράξει ορθά και το 20% δεν έχει ακόμη σχηματίσει γνώμη.

Σχετικά με τους έντεκα υπουργούς (επί συνόλου είκοσι τεσσάρων) που συμμετείχαν ήδη σε παλαιότερες κυβερνήσεις, με πρωθυπουργό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρόκειται για «επιστροφή της παλιάς πολιτικής», το 32% τους θεωρεί «εγγύηση πείρας και ποιότητας» και οι υπόλοιποι δεν λαμβάνουν σαφή θέση.

Τέλος, με αναφορά στην εξωτερική πολιτική και τους υψηλούς τόνους που, στο παρελθόν, η Μελόνι χρησημιοποίησε, απευθυνόμενη στην Γαλλία και στην Γερμανία, το 64% του στατιστικού δείγματος της έρευνας Ιpsos είναι της άποψης ότι «τώρα η πρωθυπουργός θα πρέπει να κατεβάσει τους τόνους, με ομαλές σχέσεις», το 23% θεωρεί ότι «θα συνεχίσει να υψήνει την φωνή με τους ευρωπαίους συμμάχους» και το 13% δεν είναι σε θέση να απαντήσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο αρχηγός του ακροαριστερού κόμματος, Ζαν Λυκ Μελανσόν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2027
«Έχουμε λιγότερο από ένα χρόνο μέχρι τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Από την πλευρά μας, όλα είναι έτοιμα – υπάρχει ομάδα, πρόγραμμα και ένας μοναδικός υποψήφιος» λέει ο Μελανσόν
Ζαν Λικ Μελανσόν
Ο Τραμπ ανακοίνωσε την «Επιχείρηση ελευθερία» στα Στενά του Ορμούζ για τα πλοία που έχουν εγκλωβιστεί
Η επιχείρηση των ΗΠΑ για την απελευθέρωση των πλοίων στα Στενά του Ορμούζ θα ξεκινήσει τη Δευτέρα το πρωί - Παράλληλα, ο Τραμπ έκανε λόγο για «πολύ θετικές συζητήσεις» με το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
Deutsche Welle: Μεγαλύτερος ο φόβος της Γερμανίας για απόσυρση πυραύλων Tomahawk παρά για την αποχώρηση 5.000 Αμερικανών στρατιωτών
Προβληματισμό στο Βερολίνο προκαλούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ για μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας και την ακύρωση της ανάπτυξης πυραύλων Tomahawk που θεωρούνταν κρίσιμος παράγοντας αποτροπής
Tomahawk