Κόσμος

Γερμανία: Ακτιβίστριες για το κλίμα κόλλησαν σε έκθεση δεινοσαύρων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Βερολίνου

Δύο ακτιβίστριες στην Γερμανία χρησιμοποίησαν κόλλα για να βάλουν κιγκλιδώματα σε μια έκθεση δεινοσαύρων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Βερολίνου. Τα μέλη της Last Generation (Letzte Generation) κάλεσαν την γερμανική κυβέρνηση να εντείνει τα μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Οι δύο ακτιβίστριες της της Last Generation (Letzte Generation) κόλλησαν στα κιγκλιδώματα γύρω από τον σκελετό ενός δεινοσαύρου που έζησε πριν από εκατομμύρια χρόνια, κρατώντας ένα πανό που έγραφε: «Κι αν η κυβέρνηση έχασε χάσει τον έλεγχο;». 

«Οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν επειδή δεν μπορούσαν να αντέξουν τις τεράστιες κλιματικές αλλαγές. Το ίδιο απειλεί και εμάς», είπε η 34χρονη Κάρις Κονέλ, μία από τις διαδηλώτριες στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Βερολίνου.

Η οργάνωση Last Generation, η οποία βρισκόταν πίσω από τη διαμαρτυρία, ανέφερε ότι η Γερμανία πρέπει να μειώσει αμέσως τις εκπομπές για να σταματήσει τη μαζική εξαφάνιση των ειδών και κάλεσε το Βερολίνο να επιβάλει όρια ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους.

Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε για 20 λεπτά μέχρι να φτάσει η αστυνομία. Η απελευθέρωση των γυναικών από τις κουπαστές χρειάστηκε άλλα 40 λεπτά.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ανακοίνωσε ότι υπέβαλε ποινική δίωξη για καταπάτηση και πρόκληση υλικών ζημικών.

Δείτε βίντεο:

Η γερμανική κυβέρνηση έχει θέσει στόχους μείωσης του CO2 ώστε η χώρα να φτάσει στην ουδετερότητα άνθρακα έως το 2045, αλλά δεν έχει θέσει όρια ταχύτητας στο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 1