Κόσμος

Κονγκό: Πάστορας κατηγορείται ότι σκότωσε τον γιο του «επειδή του το είπε ο Θεός»

Ένας πάστορας Ευαγγελικής εκκλησίας από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό συνελήφθη από την αστυνομία στο βόρειο Κονγκό-Μπραζαβίλ, με την κατηγορία ότι σκότωσε τον 21χρονο γιο του επειδή, όπως ισχυρίστηκε, «του το είπε ο Θεός».

Ο άνδρας αυτός, που αυτοαποκαλείται «πάστορας Γκαλακό», σκότωσε το παιδί του, έναν μαθητή λυκείου, την περασμένη Τετάρτη. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, του έκοψε τον λαιμό με μαχαίρι επειδή «άκουσε τη φωνή του Θεού που του ζητούσε να κάνει μια μεγάλη θυσία για να γίνει ισχυρός».

Δύο συνεργοί του, πιστοί της εκκλησίας του, κρατούνται επίσης από την αστυνομία ως συνεργοί του.

Συμμαθητές του δολοφονημένου νεαρού επιχείρησαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ένας μαθητής και ένας ιχθυοπώλης, σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν από σφαίρες.

Η αστυνομία κάνει έρευνα για την υπόθεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του