Κόσμος

Απεργία στις 9 Νοεμβρίου και για το Βέλγιο

Παραλύει και το Βέλγιο την Τετάρτη καθώς τα συνδικάτα των εργαζομένων της χώρας έχουν εξαγγείλει γενική απεργία

Oι εργαζόμενοι του Βελγίου ζητούν αυξήσεις των μισθών, αλλά και μειώσεις στις τιμές της ενέργειας. Οι διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί την ημέρα της απεργίας θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ προβλήματα θα υπάρχουν και στις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ήδη έχει ακυρωθεί το 40% των πτήσεων για προληπτικούς λόγους, αλλά εξαιρετικά δύσκολο θα είναι να φτάσει κάποιος στους αερολιμένες.

Κινητοποιήσεις αναμένεται θα πραγματοποιηθούν και έξω από σούπερ μάρκετ και καταστήματα πολλά εκ των οποίων δε θα λειτουργήσουν.

Οι ταχυδρομικές υπηρεσίες θα διακοπούν, ενώ θα υπολειτουργούν και τα αστυνομικά τμήματα.

Όσον αφορά στα σχολεία, θα παραμείνουν ανοιχτά, όμως οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέξουν να απεργήσουν.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει απεργία στην Ελλάδα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χαμάς: Ο Νετανιάχου συνεχίζει να λέει μία «σειρά από ψέματα προσπαθώντας να αποκρύψει την αλήθεια»
Ο Νετανιάχου, από την πλευρά του είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να καταλάβει τη Γάζα, αλλά να «την απελευθερώσει από τη Χαμάς», κατηγορώντας τους επικριτές του για «παγκόσμια εκστρατεία ψεμάτων»
Μαχητές της Χαμάς
«Το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφαση για τη Γάζα» - Κοινή δήλωση Ελλάδας και άλλων 4 χωρών
Με κοινή τους δήλωση οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των 5 χωρών καταδίκασαν την απόφαση του Ισραήλ να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα - «Ανθρωπιστική καταστροφή αδιανόητου μεγέθους»
Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ 10
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν ότι δεν θα δεχτούν μια «δεύτερη Γιάλτα»
Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο παρουσιάζουν το δικό τους σχέδιο ειρήνης και ξεκαθαρίζουν ότι το Κίεβο πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Ο Ζελένσκι απορρίπτει κάθε εδαφική παραχώρηση
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Εμανουέλ Μακρόν 6