Κόσμος

Μπορέλ: Ο πόλεμος επέστρεψε στα σύνορά μας – Ανάγκη να προσαρμόσουμε την άμυνά μας στις νέες συνθήκες

Τις νέες προκλήσεις για την άμυνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό τις συνθήκες που διαμορφώνει ο πόλεμος που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία σκιαγράφησε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Το περιβάλλον ασφάλειας έχει αλλάξει δραματικά τόνισε ο κ. Μπορέλ προσθέτοντας ότι «από τον περασμένο Φεβρουάριο ο πόλεμος επέστρεψε στα σύνορά μας».

Στη συνέντευξη τύπου για την πολιτική κυβερνοάμυνας της ΕΕ και την στρατιωτική κινητικότητα ο κ. Μπορέλ σημείωσε ότι «πρέπει να προσαρμόσουμε τις πολιτικές άμυνάς μας σ’αυτό το νέο περιβάλλον».

Προσέθεσε ότι πρέπει να υπάρξουν προσαρμογές στο σύστημα «έτσι ώστε τα στρατεύματά μας να μπορούν να μεταφέρουν και να αναπτύσσουν γρήγορα όλες τις στρατιωτικές ικανότητές τους».

«Αυτό είναι κρίσιμο για την άμυνά μας,η ικανότητα να μεταφέρονται στρατεύματα, εξοπλισμός γρήγορα από μία πλευρά της ΕΕ, στην άλλη πλευρά της ΕΕ. Από τα Δυτικά, στα Ανατολικά κυρίως. Στα εξωτερικά μας σύνορα» υπογράμμισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, επισημαίνοντας ότι «αυτό απαιτεί να φτιάξουμε γέφυρες, τούνελ, δρόμους, τραίνα, έτοιμα να μεταφέρουν τις στρατιωτικές μας δυνάμεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής που εξαφανίστηκε στο Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμυδάς εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του