Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Κέιτ Γουίνσλετ έκανε δωρεά 17.000 λίρες για να εξασφαλίσει την μηχανική υποστήριξη 12χρονης

Η Κέιτ Γουίνσλετ έκανε δωρεά 17.000 λίρες για να εξασφαλίσει την μηχανική υποστήριξη 12χρονης

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική κίνηση προχώρησε η Κέιτ Γουίνσλετ, καθώς αποφάσισε να βοηθήσει μια μητέρα να κρατήσει την κόρη της στη ζωή καλύπτοντας έναν υπερβολικά υψηλό λογαριασμό ενέργειας. Η 47χρονη ηθοποιός έδωσε 17.000 λίρες για να μπορέσει να εξασφαλισθεί το κόστος της μηχανικής υποστήριξης για την 12χρονη Freya. 

Η Carolynne Hunter από το Tillicoultry της Σκωτίας -σύμφωνα με την Daily Mail- έλαβε μια ειδοποίηση από το Συμβούλιο του Clackmannanshire, στην οποία την ενημέρωναν ότι λόγω των αυξήσεων στην ενέργεια ο λογαριασμός τους που περιλαμβάνει και την μηχανική υποστήριξη, την οποία χρειάζεται η 12χρονη κόρη της για να κρατηθεί στην ζωή, ενδεχομένως από τις 6.500 λίρες να φτάσει και στις 17.000 το επόμενο έτος. Το θέμα με την μικρή Freya αναδείχθηκε από το BBC Scotland και όπως φαίνεται το παρακολούθησε και η ηθοποιός Κέιτ Γουίνσλετ. 

Η 12χρονη Freya πάσχει από σοβαρή εγκεφαλική παράλυση και βασίζεται στη λήψη οξυγόνου για χρόνια αναπνευστικά προβλήματα. Η 47χρονη ηθοποιός του Τιτανικού δώρισε 17.000 λίρες στη σελίδα GoFundMe της οικογένειας και επικοινώνησε με την μητέρα της 12χρονης για να της στείλει τις ευχές της.

Μιλώντας στο BBC, η Carolynne Hunter δήλωσε συγκλονισμένη από την κίνηση της Κέιτ Γουίνσλετ. «Όταν άκουσα για τα χρήματα, ξέσπασα σε κλάματα – νόμιζα ότι δεν ήταν καν αληθινό. Ακόμα σκέφτομαι “Είναι αληθινό αυτό;”» είπε χαρακτηριστικά. 

Η 49χρονη Hunter, δήλωσε: «Το ταξίδι μας ως οικογένεια ήταν πολύ τραυματικό και απλά αισθάνομαι τελειωμένη σε αυτό το σημείο της ζωής μου. «Όταν άκουσα για τα χρήματα, ξέσπασα σε κλάματα – νόμιζα ότι δεν ήταν καν αληθινό. Ακόμα σκέφτομαι “Είναι αληθινό αυτό;”».

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι Hunters ζουν σε ένα μεγάλο σπίτι του δήμου στο Tillicoultry, το οποίο δεν είναι ενεργειακά αποδοτικό, οπότε δεν υπάρχει χώρος για τον εξοπλισμό της Freya. Προς το παρόν τους κοστίζει 6.500 λίρες το χρόνο για τη λειτουργία των μηχανημάτων που χρειάζεται η Freya και τη θέρμανση του σπιτιού, αν και η κυρία Hunter δήλωσε ότι έχει κλείσει τη θέρμανση στα περισσότερα δωμάτια για να εξοικονομήσει χρήματα.

Δείτε βίντεο:

Παρόλο που η μητέρα της 12χρονης εργάζεται με πλήρη απασχόληση με μέτριο μισθό, δεν λαμβάνει την ίδια υποστήριξη με όσους έχουν χαμηλό εισόδημα. Ανησυχεί επίσης, ότι πιθανές χειμερινές διακοπές ρεύματος σε περίπτωση μειωμένης παροχής φυσικού αερίου, αποτέλεσμα του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη φροντίδα της Freya. «Εξακολουθούμε να παγώνουμε και δεν έχουμε φτάσει ακόμη ούτε καν σε θερμοκρασίες μείον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εξαιρετική γενναιοδωρία της διάσημης ηθοποιού, σημαίνει ότι η οικογένεια θα είναι σε θέση να ξεκινήσει το επόμενο έτος γνωρίζοντας ότι μπορεί να αντέξει οικονομικά την υποστήριξη ζωής που τόσο απεγνωσμένα χρειάζεται η 12χρονη Freya.

«Δεν μίλησα για να πάρω δωρεές, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να βεβαιωθώ ότι η Freya είναι καλά. Εγώ θα βοηθηθώ, αλλά τι θα γίνει με όλους τους άλλους; Ήθελα η κυβέρνηση να πληρώσει γι’ αυτό και να κάνει το σωστό – δεν θα έπρεπε να είναι μια διασημότητα που παρεμβαίνει» σημειώνει επίσης η μητέρα της 12χρονης. 

Με πληροφορίες από Daily Mail 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις