Κόσμος

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακηρύχθηκε επίτιμος πολίτης του Κιέβου

Το δημοτικό συμβούλιο στο Κίεβο απένειμε στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον τον τίτλο του επίτιμου πολίτη της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο με ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Το συμβούλιο του Κιέβου ενέκρινε απόφαση για την απονομή στον μεγάλο φίλο της Ουκρανίας Μπόρις Τζόνσον του τίτλου του επίτιμου πολίτη του Κιέβου. Ο Μπόρις επισκέφθηκε επανειλημμένα την ουκρανική πρωτεύουσα – και κατά την ειρηνική περίοδο και στην πιο δραματική περίοδο του αγώνα μας ενάντια στον Ρώσο εισβολέα.

Ο Τζόνσον έκανε και είμαι πεπεισμένος ότι και στη συνέχεια θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε η Μεγάλη Βρετανία και οι παγκόσμιοι ηγέτες να συνεχίσουν την αναγκαία βοήθεια προς την Ουκρανία. Τον ευγνωμονούμε για την υποστήριξη! Τον περιμένουμε στο Κίεβο για να του απονείμουμε αυτό τον τιμητικό τίτλο!», έγραψε ο Κλίτσκο.

Και το επιστημονικό συμβούλιο του Εθνικού Πανεπιστημίου “Ιβάν Φρανκό” του Λβίφ απένειμε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα (Doctor Honoris Causa) στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1