Κόσμος

Ρίσι Σούνακ: Η σύλληψη δημοσιογράφου του BBC στην Κίνα προκαλεί σοκ και είναι απαράδεκτη

«Προκαλεί σοκ και είναι απαράδεκτη» για τον Ρίσι Σούνακ η σύλληψη του δημοσιογράφου του BBC στην Κίνα, ο οποίος βρέθηκε εκεί για να καλύψει τις διαμαρτυρίες εναντίον της κινεζικής πολιτικής της μηδενικής Covid.

Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος του Ρίσι Σούνακ για τη σύλληψη του δημοσιογράφου του BBC στην Κίνα, προσθέτοντας ότι η Βρετανία θα εκφράσει την ανησυχία της στην Κίνα για τον τρόπο που οι Αρχές απαντούν στις διαμαρτυρίες.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της Βρετανίας θα συνεχίσει να επιδιώκει εποικοδομητικές σχέσεις με την Κίνα σε άλλα θέματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρίσι Σούνακ.

«Θα συνεχίσουμε να εκθέτουμε σε όλα τα επίπεδα της κινεζικής κυβέρνησης τις ανησυχίες μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο μιας ειλικρινούς και εποικοδομητικής σχέσης», τόνισε ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

protests china r

«Η σύλληψη αυτού του δημοσιογράφου, ο οποίος έκανε απλώς τη δουλειά του, προκαλεί σοκ και είναι απαράδεκτη. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να εκφοβίζονται», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Βρετανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, την ώρα που συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1